Laupäeval selgub parim metsamajandaja

maaelu.postimees.ee
Copy
2022. aasta parimad metsamajandajad Jõhvis toimunud kogu pere metsapäeval.
2022. aasta parimad metsamajandajad Jõhvis toimunud kogu pere metsapäeval. Foto: Eesti Erametsaliit

Tõrva keskväljakul toimub laupäeval kell 12 kogu pere metsapäev, kus jagatakse metsatarkust ja tutvustatakse metsaelanikke.

Oma tegemisi esitlevad erinevad metsaga seotud organisatsioonid, toimuvad töötoad ja metsateemalised miniloengud, kohal on ka võimas metsatehnika.

Eesti Erametsaliidu tegevjuhi Jaanus Auni sõnul toob Kogu pere metsapäev sõna otseses mõttes metsa linna, tutvustades linnaelanikele metsa majandamist ning erinevaid metsas tegutsejaid. '

„Kogu pere metsapäev toimub igal aastal mullu parima metsamajandaja tiitli saanud metsaomaniku kodumaakonna keskuses. Seekordne metsapäev viib meid 2022. aasta parima, Andrus Niidu kodumaakonda,“ selgitas Aun ja lisas, et Valgamaal on metsamajandajate ring tõeliselt mitmekesine ning valgamaalastele on metsa- ja puidutööstus olulisel kohal.

Metsapäeval kuulutatakse välja juba 30. aastat toimuva metsamajandajate konkursi tulemused ja selgub parim metsamajandaja 2023.

Keskkonnaagentuur tutvustab metsapäeval uut loodusvaatluste nutirakendust, mis pakub võimalust lihtsa vaevaga sisestada rakendusse kõike, mida looduses liikudes saab vaadelda ja avastada. Peale selle ootab lapsi puude tundmaõppimise retk.

Eesti Maaülikool toob Tõrvasse aga retrobussi, millega kunagi veeti Järvseljal metsandustudengeid. Samuti panevad nad üles puiduväärindamise minilabori ning valgusmikroskoobid, mille all on võimalik vaadelda nii erinevaid haigustekitajaid kui ka kuuse-kooreüraskit.

Kogu pere metsapäeval toimuvad Tõrva keskväljakul Eesti meistrivõistlused raiespordis ning samuti on võimalus osaleda ekskursioonil 2022. aasta parima metsamajandaja Andrus Niidu metsa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles