Saaremaa juust jõuab jaapanlaste toidulauale

maaelu.postimees.ee
Copy
Saaremaa Piimatööstus
Saaremaa Piimatööstus Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Peale pikki ettevalmistustöid alustas Saaremaa Piimatööstus eksporti kõrgete kvaliteedinõudmistega saareriiki – Jaapanisse. Eelmisel nädalal läks Jaapani poole teele esimene koorem Saaremaal toodetud juustu. „Koorma ettevalmistust olid kohapeale sõitnud jälgima ka Jaapani kliendid, kes hindasid Saaremaa Piimatööstuse töö- ja tootekvaliteedi väga heaks,“ rääkis ettevõtte ekspordijuht Annika Kõiv EPKK-le.

„Covid-19, energia- ja sisendihindade tõus, sõda Ukrainas on mõjutanud toodete müüki nii kodu- kui eksporditurgudel. Seetõttu oleme klientide leidmisel vaadanud ka Euroopast kaugemale. Ettevalmistused Jaapani turule on kestnud mitu aastat. Lõpuks oleme nii kaugel, et saime panna teele esimese koorma. Loodame, et sellest saab alguse pikaajaline ja viljakas koostöö,“ rääkis Kõiv.

Kõiv lisas, et kuna Jaapani kultuurile on iseloomulik pikaajaline vaade ning lisaks väga kõrgetele kvaliteedinõuetele hinnatakse ka usalduslikku suhet, siis selle saavutamine võtab sageli kõvasti aega. „Vaatamata hiljutistele keerulistele aegadele investeeris Saaremaa Piimatööstus paar aastat tagasi juustutootmisseadmete uuendamisesse, mis on osutunud igati õigeks sammuks,“ lausu Kõiv.

Saaremaa Piimatööstuse juhataja Villi Pihli sõnul oli investeeringute eesmärk tugevdada välisturgudele kohaldatud kvaliteetse juustusortimendiga konkurentsipositsiooni ja suurendada ettevõtte ekspordikäibe osakaalu kogu müügitulus. „Läbi ekspordi suudame paremini tagada tootmismahtude jätkuvat kasvu, sh mahetoodangu mahtude suurenemist. Ühtlasi aitavad uued ekspordiriigid meil leida uusi võimalusi, et jätkuvalt väärindada Saaremaa Piimaühistu piimatootjate toorpiima,“ selgitas Pihl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles