Eesti lihaveiseliha võistleb Uruguayst pärit toodanguga (1)

Tiit Efert
Copy
Šoti ­mägiveised Läänemaal palava ilmaga merest jahutust otsimas.
Šoti ­mägiveised Läänemaal palava ilmaga merest jahutust otsimas. Foto: Tiit Efert

Eesti rohumaaveise liha teeb küll pisitasa võidukäiku, ent võistleb jõuliselt Uruguay nuumafarmidest pärit alati ühesuguse kvaliteediga veiselihatükkidega. Eesti liha kahjuks räägib endiselt kõikuv kvaliteet ja vähene laagerdamine, kuid pilt on muutunud järjest paremaks.

Grillmeister ning restoranide Pull ja Härg asutaja Enn Tobreluts on veiseliha otsinud tervest maailmast, kuid eelistab just Uruguayst pärit lihatükke. Ta on kursis ka Argentinast ja Brasiiliast pärit liha kvaliteediga, mis pole nii ühtlane. USAst ja Austraaliast pärit liha on tema sõnul kallim, Inglismaa ja Šotimaa liha imporditakse vähe ja see võib olla ka vähe laagerdatud. „Kohapeal restoranidest saab küll üldiselt hea kvaliteediga liha,” kinnitas Tobreluts. Aga Uru­guayst tema sõnul jama­ ei tule ja liha on ühtlase kvaliteediga.

Enn Tobreluts.
Enn Tobreluts. Foto: Tiit Efert
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles