Toataimedki tahavad suveks õue

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy
Taimede õue harjutamine käib sammhaaval – alguses võiks lihtsalt päevasel ajal terrassi ust avatuna hoida, seejärel taime soojemateks päevadeks õue tõsta.
Taimede õue harjutamine käib sammhaaval – alguses võiks lihtsalt päevasel ajal terrassi ust avatuna hoida, seejärel taime soojemateks päevadeks õue tõsta. Foto: Bernd Schmidt via www.imago-images.de

Juulis ja augustis naudib enamik toataimi õuesolekut, paljud taimed muutuvad tervemaks ja lopsakamaks, sest õues on rohkem valgust ja mõnusam kasvukeskkond. Siiski on asju, mida võiks taimi terrassile või rõdule minnes arvesse võtta.

Suvisel ajal tahaks oma toataimed viia õue kosuma. Mida aga silmas pidada, et head soovides taimi mitte päikesega ära kõrvetada? Või kas on toataimi, mida õue viima ei peakski?

Maa Elu järelepärimise peale vastas K-rauta Tondi kaupluse juhataja Eveli Uibomets, et enamikule toataimedele teeb õue suvitama toomine pigem head. „Osa neist, näiteks potiroosid, võib suisa suveks aeda maha istutada ja sügisel jälle potti tagasi panna,” tõi ta näiteks.

Suurem osa toataimi, eriti eksootilisemad puud ja lilled siiski aeda ümberistutamist ei taha ja need võib lihtsalt potiga rõdule, terrassile või aeda tuua. Seejuures tasuks arvestada mitme nüansiga: tubased taimed on harjunud stabiilse elukeskkonnaga ja pole valmis olema päevade viisi lõõmava päikese käes või tuuletõmbuses, samuti pole taimed harjunud suurte temperatuurikõikumistega ja paljud neist, näiteks kaktused ja sukulendid, ei taha olla ka pikalt kestvas paduvihmas.

Vali hoolikalt kohta

Kui taimed kolitakse rõdule või terrassile, tuleb neile seal hoolikalt kohta valida

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles