JUULI AIAS Katse: millised kiired hapukurgid on maitsvamad?

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
1. Läheb lahti: kaks kilo kurke, mustsõstralehed, küüslauk, meresool ning maitseaine tilli ja sinepiseemnetega.
1. Läheb lahti: kaks kilo kurke, mustsõstralehed, küüslauk, meresool ning maitseaine tilli ja sinepiseemnetega. Foto: Riina Martinson

Kurgisaagi tippajal on patt mitte teha hapukurke, sest need on maitsvad ja kääritatud toit teeb kõhule head. Võimalusi, kuidas ööpäevaga mõnus hapukas-soolane amps valmistada, on mitu. Maa Elu proovis kolm kõige lihtsamat viisi järele.

Laupäeva hommikul teen tiiru turule ja ostan kohaliku taluniku käest kaks kilo väikeseid kurke. Kuna plaanin teha ka kilekotikurke, palun minu kotti valida just võimalikult peenikesed kurgid. Müüja on lahkesti nõus ja räägib, et kurgid on eile põllult korjatud.

Kodus kallan kurgid kaussi ja tõstan kraani alla, lasen neile külma vett peale voolata, kuni kraanist tuleb jääkülm vesi, siis seisavad kurgid pool tundi vees, kuni purke ja muud tarvilikku lauale otsin.

Tegelikult soovitatakse kurkidel paar tundi kuni üle öö külmas vees seista, nii pidavat hapukurgid veel eriti krõmpsud jääma.

Nagu mainitud, otsustan esimest korda teha kilekotikurke, mille valmistamisel vett vaja ei lähegi. Ja purki pistan kahte moodi marinaadiga kurgid: külma ja kuuma veega tehtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles