Põud pani isegi küüslaugu põdema

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Jenny Kulbok vaatab juba juuli esimeses pooles kolletavat taliküüslaugupõldu ega tea, kas nutta või naerada selle pildi peale.
Jenny Kulbok vaatab juba juuli esimeses pooles kolletavat taliküüslaugupõldu ega tea, kas nutta või naerada selle pildi peale. Foto: Mailiis Ollino

Veidi üle 30 elanikuga Metsavere külas Põhja-Pärnumaa vallas vaatab Jussi talu perenaine, aiandusharidusega Jenny Kulbok mõtliku pilguga taliküüslaugupõldu, mis kolletab juuli alguses nagu küpseva rukki väli.

"Kevadel oli pilt väga ilus, suure ootusega," võtab ta jutuotsa üles. "Eelmisel aastal täiendasime seemnevaru, panime kõik, mis üles võtsime, uuesti maha, aga näete, kui suured vahed on küüslaukudel? Rohisin põllu ära ja praktiliselt iga teise võtsin üles põuast tingitud kuivhallituse pärast. Kui vaatame pealsete kollasust ja kattesoomust juurekaela peal, et kuidas valmivus on, siis sel aastal on kõik kuidagi nii sassis, raske on otsustada, millal on õige ülesvõtmise aeg."

Taliküüslauku on maas kümnel 100meetrisel vaol ja neljal 200meetrisel vaol. Jussi talu peremees, kutseline päästja Juhan Kulbok põristab põllul enda konstrueeritud muldajaga, põkaistmel isa kõrval kahe õe ja venna vanem veli Cenneth.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles