Viimane võimalus Rääbisenappuse tõttu tõmbab armastatud festival otsad kokku

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy
Tõenäoliselt viimane Rääbisefestival toimub sel pühapäeval, 16. juulil Kasepääl.
Tõenäoliselt viimane Rääbisefestival toimub sel pühapäeval, 16. juulil Kasepääl. Foto: Joukko Sool

Eksperdid on prognoosinud, et suure tõenäosusega tööstuslikku rääbisepüüki Peipsil lähiaastatel enam ei toimu, nii et tõenäoliselt viimane Rääbisefestival toimub sel pühapäeval, 16. juulil Kasepääl.

Seega kui on soov rääbise maitset mällu talletada, tuleb sel pühapäeval tulla Kasepääle, teatasid festivali korraldajad.

Viiendal Rääbisefestivalil demonstreerivad rääbist armastavad tippkokad oma oskusi õpitubades stiilis „maitse, palju jaksad“ ja seda kõike täiesti tasuta. Festivali platsil on end üles seadnud Grand Chef Emmanuel Wille, YliCooli peakokk Urpo Reinthal ja Lendava Laeva peakokk Martin Laiapea.

Festivalialal on avatud Peipsi parimate toiduvalmistajate ja tootjate müügikohad, kus peale peategelase rääbise pakutakse nii kohapeal maiustamiseks kui ka kaasa ostmiseks kõike muud maitsvat, mida Peipsi ääres tehakse.

Kogu päeva jooksul muusikaline programm: segakoor Serviti, Henrik Hinrikus & Tanel Sakrits (lõõts, mandoliin) ja peaesineja ansambel Justament.

Söömispidu toimub pühapäeval, 16. juulil kell 10-17 Kasepää laululaval ja staadionil, päeva juhib Linnateatri näitleja Mart Toome.

Festivali korraldab Peipsimaa Kogukonnaköök MTÜ, koostööpartnerid EMKF Rakenduskava 2014–2020, MTÜ Peipsi Kalanduspiirkonna Arendajate Kogu, Mustvee vald, võrgustik Peipsi Toit ja Jõgevamaa toiduvõrgustik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles