Parimaks metsamajandajaks pürib tänavu 14 metsaomanikku

maaelu.postimees.ee
Copy
2022. aasta parimad metsamajandajad Jõhvis toimunud kogu pere metsapäeval.
2022. aasta parimad metsamajandajad Jõhvis toimunud kogu pere metsapäeval. Foto: Eesti Erametsaliit

Järgmisel nädalal alustab hindamiskomisjon ringkäiku, et 14 kandidaadi seast valida tänavune parim metsamajandaja. Tiitel antakse välja juba 30 korda ning esikohta püüab metsaomanikke üle terve Eesti Ida-Virumaast Hiiumaani.

„Hea ja hooliv omanik majandab oma metsasid kindlasti pika vaatega ja järjepidevalt, mõeldes sellele, millise väärtuse ta endast järgnevatele põlvkondadele jätab,“ selgitas Eesti Erametsaliidu juhatuse liige ja metsamajandajate konkursi hindamiskomisjoni liige Atso Adson, mis toob konkursil edu. „Plusspunkte annab metsade mitmekesisus nii liigilise koosseisu kui vanuse poolest ning oskus erinevate metsamajanduslike võtetega terveid ning kvaliteetseid metsasid kasvatada.“

Metsamajandajate konkursi eesmärk on tutvustada, kui mitmekesised on nii Eesti erametsad kui nende omanikud. Seetõttu ei ole parimaks metsamajandajaks kandideerides määrav metsa majandamise vorm ega omandi suurus vaid just jätkusuutlikkus ning heaperemehelikkus.

Kandidaate külastab ja parimad selgitab välja viieliikmeline hindamiskomisjon, kuhu kuuluvad Eesti Maaülikooli metsateadur Kristiina Aun, Valgamaa metsaühistu juht ja Eesti Erametsaliidu juhatuse liige Atso Adson, KiK Eramets kontrolliüksuse kontrollispetsialist Veljo Kütt, Eesti Erametsaliidu keskkonnanõunik Mari Teesalu ning 2022. aasta parim metsamajandaja Andrus Niit.

2023. aasta parim metsamajandaja kuulutatakse välja 26. augustil Tõrvas toimuval kogu pere metsapäeval. Tänavu on tegemist juubeliüritusega, kuna parim metsamajandaja pärjatakse juba 30. korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles