Lummavad fotod Lugejad jagavad oma ilusaimaid puhkusepilte

maaelu.postimees.ee
Copy
Suund lõunakeskusele.
Suund lõunakeskusele. Foto: PF

Eestimaal on palju nii teada-tuntud kui avastamata aardeid ja paiku, mida puhkuse ajal tahaks külastada. Milline on aga olnud teie viimase aja kõige parem leid ja toredam elamus?

Kas olete sattunud mõnda erakordselt kaunisse looduslikku paika, avastanud Eestimaal reisides mõne toreda kohviku, kus koduseid pirukaid või muud suupärast leiab, sattunud mõnda põnevasse agroturismitallu või oskate soovitusi anda väga põnevate matkaradade kohta?

Jagage oma kogemust ka meiega ja saatke väike soovitus koos fotoga aadressil maaelu@ajaleht.ee. Saatjate vahel loosime välja Maa Elu meeneid.

Ilu ei pea otsima kaugelt

PF jagas meiega mitmeid lummavaid loodusfotosid ja andis ka soovitusi matkaradade kohta.

Selli-Sillaotsa õpperada on hea rada, mida läbida, sest see jääb Tartu lähedale ning sealne loodus ja rahu on mõnus. Korraks linnakärast eemale ja laskuda kiiresse vaikusesse on meeliülendav.

Meenikunno matkarada on uskumatu. Need pildid said tehtud eelmisel aasta augustis, sõitsin päikest vastu võtma kella 4 paiku hommikul. Hommikune looduse ärkamine, udu, päikesetõus, rahu. See on midagi, mida peab kindlasti kogema. Soovitan väga.

Kakerdaja raba - kuskil ja ei kusagil. Lihtsalt ole, naudi, koge.

Soontaga matkaraba - kerge ja vaike rännak läbi metsatee. Oodates ei midagi, nautides kõike.

Lisaks jagas ta suurepärast mõttekäiku: "Alati ei peagi kuskile kaugele minema, et nautida mõnusaid loodusvärve: aia taga Lõunakeskus. Või mõnus õhtune jalutuskäik Raadil annab looduselt korraliku vaatemängu."

Hommik Viru rabas

Merike jagas meiega hetke mõnusast hommikust Viru rabas. "Varane hommik Viru rabas, päikesetõus vaadatud ja nüüd tagasi autosse. Ümberringi on nõiduslik udu ja hästi karge. Imeline ikkagi," kirjeldas ta.

Karge hommik Viru rabas.
Karge hommik Viru rabas. Foto: Erakogu

Matkarajale saab minna ka kahekuusega 

Marit Mathiesen jagas meiega kahte fotot Tolkuse rabast, kus sai terve matkaraja läbi käia ka kahekuuse beebiga. "Suurepärane, et raba on heas korras ja läbitav vankriga," lisas ta.

Tolkuse raba asub Häädemeeste vallas Pärnumaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles