Konkurss: Parima talu tiitel otsib omanikku

maaelu.postimees.ee
Copy
2022. aastal kuulutati parimaks taluks Lepiku talu, kus on ametis kogu pere, isa Kaupo (paremalt teine), ema Piret (vasakul) ning lapsed Andres, Annika ja Annemari.
2022. aastal kuulutati parimaks taluks Lepiku talu, kus on ametis kogu pere, isa Kaupo (paremalt teine), ema Piret (vasakul) ning lapsed Andres, Annika ja Annemari. Foto: Eestimaa talupidajate keskliit

Eestimaa Talupidajate Keskliit kutsub tublisid talupidajaid ja noortalunikke üle Eesti osalema parima talu konkukrsil.

„Peretalud on olnud Eesti põllumajanduse selgrooks, toetades meie majandust ja hoides üleval maapiirkondade elujõulisust. Nad omavad olulist rolli maaelu arendamisel ja mitmekesistamisel, olles aastakümneid kohalikele kogukondadele tööandjaks. Viimase 30 aasta jooksul on Eesti talud kohanenud kiiresti muutuvate tehnoloogiate ja turgudega, muutudes suuremaks ja efektiivsemaks, kuid säilitades oma traditsioonilise iseloomu,” seisab liidu pressiteates.

Peretalud on palju enamat kui lihtsalt põllumajandusettevõtted.

„Peretalud on palju enamat kui lihtsalt põllumajandusettevõtted. Nad on perede pärand ja eluviis, pakkudes töökohti ja elatist kohalikele elanikele, tootes kvaliteetset kodumaist toitu ning aidates kaasa kohaliku keskkonna kaitsmisele ja parandamisele,” lisatakse teates.

Eestimaa Talupidajate Keskliit on pühendunud peretalude toetamisele ja esindamisele, et tagada neile soodne majanduspoliitiline keskkond. Just seetõttu on loot korraldanud 29 aastat järjest parimate talude konkurssi, et tõsta esile nende väärtust ja rolli meie kogukonnas.

„Parim talu” konkurss on oluline tunnustamaks ja toetamaks peretalude pühendumust toidu tootmisele. See aitab suurendada üldsuse teadlikkust nende rollist meie majanduse ja kogukonna elujõulisuses, julgustab innovatsiooni ja parimate praktikate kasutuselevõttu, ning loob tugevama ühtekuuluvuse Eesti põllumajandussektoris.

KONKURSS

Parimad talud on igal aastal selgitatud välja kolmes kategoorias:

  • parim alternatiivtalu,
  • parim noortalunik,
  • parim tootmistalu.

Lisaks kuulutab žürii välja ka konkursi üldvõitja kes kannab tiitlit „Parim talu”.

Žürii jätab endale õiguse selgitada vajadusel välja ka eripreemia võitjad, seda juhtus näiteks 2020. aasta parima talu valimisel, kui žürii andis välja eripreemiad „Elutöö” ning „Tõde ja õigus”.

Kandideerimisavalduse leiab SIIT. Kandideerimisavalduse palub liit esitada hiljemalt 31. juuliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles