Roheidu eAgronom kaasas investoritelt 5,5 miljonit dollarit

maaelu.postimees.ee
Copy
eAgronomi asutajad Robin Saluoks (vasakul) ja Stenver Jerkku.
eAgronomi asutajad Robin Saluoks (vasakul) ja Stenver Jerkku. Foto: eAgronom

Põllumajandustehnoloogia valdkonna idufirma eAgronom kaasas uues rahastusringis 5,5 miljonit dollarit.

Pärast süsinikuprogrammi, kasvuhoonegaaside seire ja andmete mõõtmisega seonduvate lahenduste esmast edu paigutab idufirma nüüd enam vahendeid Euroopa ja Aafrika suunal, et jätkata nendes piirkondades laienemist, teatas ettevõte.

Lisaks Icos Capital’i, Soulmates Ventures’i ja SmartCap Green Fund’i investeeringutelesai eAgronom ka Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt (EAS) sihtfinantseeringu, mille eesmärk on toetada iduettevõtte tootearendust ja innovatsiooni.

"Lisarahastuse abil saame jätkata oma jõupingutusi, et hõlbustada põllumajandustavade muutmist – võimaldada põllumajandusettevõtetel end jätkusuutlikumalt majandada, pakkudes neile samal ajal uusi tuluallikaid ning võimalust parandada oma muldade omadusi tuleviku tarbeks. Need sammud on üliolulised üleilmses kliimamuutuste vastases võitluses, millega peame tegelema pigem varem kui hiljem," ütles eAgronomi tegevjuht Robin Saluoks.

"Viimaste aastate globaalsed kriisid ja kasvavad kliimaprobleemid on meile üha teravamalt näidanud, et jätkusuutlikke ideid ja tehnoloogiat on vaja arendada senisest julgemalt ja kiiremini," toonitas fondijuht ja Smartcapi juhatuse liige Sille Pettai.

"Investorid, tarbijad ja laiem avalikkus on juba praegu huvitatud tehnoloogiast ja lahendustest, mis aitavad lahendada pakilisi üleilmseid probleeme. Meie eesmärk on jätkata Eesti tehnoloogiaettevõtete edulugu ka rohetehnoloogia valdkonnas, et eAgronomi-sarnased edasipüüdlikud Eesti ettevõtted saavutaksid keskkonnasäästlikuma ja jätkusuutlikuma majanduse loomisel rahvusvahelise edu," lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles