ÜLLATAV Maaturismil läheb Ukraina paljudes piirkondades paremini kui enne sõda

Teele Üprus
, Maa Elu peatoimetaja
Copy
Kuigi riik on sõjas, soovivad inimesed ikka ka puhata ja meelt lahutada. 30 kilomeetrit rindest - inimesed degustreerimas juustu.
Kuigi riik on sõjas, soovivad inimesed ikka ka puhata ja meelt lahutada. 30 kilomeetrit rindest - inimesed degustreerimas juustu. Foto: Erakogu

Kuigi väljastpoolt jääb mulje, et olukord Ukrainas on väga hull, rääkis matkajuht ja turismiekspert Mart Reimann, kes juba aastaid ukrainlasi abistanud, et suurem osa Ukrainast elab ikka tavalises elurütmis: Kiievis on taas ummikud (eelmisel aastal samal ajal veel ei olnud), autot pole kuhugi parkida ja autoavariides hukkub kordades rohkem inimesi kui raketirünnakutes.

Tõsi, jutt käib umbes 80 protsendist Ukrainast, kus aktiivset lahingutegevust ei toimu. Ülejäänud osas on olukord tõepoolest hull. «Sealt, kus on rinne, on inimesed ära läinud ja seal on tõesti kõik puruks pommitatud,» sõnas Reimann juuni alguses Puhta vee teemapargis, kui kõneles Pandivere Veepäeval Ukraina sanitaaria tingimustest.

Kuidas seal siis sanitaariaga lood on? «Maapiirkonna tavainimesel väga palju muutunud ei olegi, sest vesi tuleb neil kaevust, käimla on õue peal ja elektrikatkestusi tuli ka varem ette,» rääkis Reimann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles