Kriis lihasektoris sunnib Nõo Lihatööstuse seafarmi ostma (1)

Tiit Efert
Copy
Nõo Lihatööstus on mõtlemas, kuidas sõlmida pikaajalisi koostööleppeid, ja on avatud igasuguseks koostööks, kaasa arvatud toimivat farmi ära ostma.
Nõo Lihatööstus on mõtlemas, kuidas sõlmida pikaajalisi koostööleppeid, ja on avatud igasuguseks koostööks, kaasa arvatud toimivat farmi ära ostma. Foto: Ain Liiva

Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees Simmo Kruustük teatas, et Eesti sealihakasvatuse mahtude vähenemise tõttu ollakse valmis ise sigu pidama hakkama.

„Me ei ole seakasvatajad, aga oleme õppimisvõimelised ja valmis seda tegema,” rääkis Kruustük. „Oleme seda pikalt kaalunud ega saa välistada, et ühel päeval on Nõo Lihatööstusel oma seakasvatus.” Farmerid on tema sõnul hakanud otsi kokku tõmbama ja oma seakasvatust likvideerima. „Oleme tõsiselt mõtlemas selles suunas, kuidas sõlmida pikaajalisi koostööleppeid, ja oleme avatud igasuguseks koostööks, kaasa arvatud toimivat farmi ära ostma,” rääkis Kruustük. „Sellise pakkumise korral võib meiega ühendust võtta.”

Mida lähemal farm Nõos olevale tootmisele on, seda parem, aga laiemalt võttes võiks see asuda Lõuna-Eestis. Nullist seakasvatusega alustada on Kruustüki sõnul väga keeruline ja aeganõudev. Ainuüksi emiste kasvatamine võtab aega paar aastat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles