Liha hind kerkib, kuid jaaniajal pigistab ostja silma kinni (1)

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Naaberriikidega võrreldes on eestased suured toorvorstisõbrad.
Naaberriikidega võrreldes on eestased suured toorvorstisõbrad. Foto: Malev Toom

Lihatoodete suur hinnatõus sunnib tundlikumat ostjat odavamaid vorstitooteid või broileriliha valima, kuid jaanipäeval hinda ei vaadata ja ostetakse, mis hinge rõõmsaks teeb.

Juuni on kindlalt suve tippkuu. „Sõltub aastast ja ilmast, kuid liha ja grillvorstide müük juunis ületab teisi suvekuid,” kinnitas Atria Eesti tegevjuht Meelis Laande. „Eelmisel aastal müüsime juunis ligikaudu 500 tonni grilltooteid. Vaadates aprilli ja mai müüki, siis suure tõenäosusega ületame tänavu seda numbrit.”

Enne jaani puhkusele ei saa

Arvatavalt on jaanipäevaeelne periood lihatööstustes kiire aeg, mil puhkusele suurt mõelda ei saa. „Tegelikult on selle aasta mai ja juuni algus olnud juba korralik sissejuhatus jaanipäeva. Mahud on meil arvestatavalt kasvanud ning tehas on juba mõned nädalad pidanud vahetusi lisama, et kõik tellimused täita,” rääkis Laande. „Tavapäraselt alustame mahtude suurendamist kaks nädalat enne pühi ja sellel ajal on tehases tihedad tööpäevad. Laos on eriti suur koormus nädal enne pühi. Seega meie sel ajal kindlasti puhata ei saa.”

Rakvere ja Talleggi tootearendus- ja turundusdirektor Janne Laik-Lõhmus rääkis, et grilliperioodil aprillist augustini toodavad nad 2000 tonni grilltooteid ehk iga eestimaalase kohta üle kilo.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles