Lihatoodete suur hinnatõus sunnib tundlikumat ostjat odavamaid vorstitooteid või broileriliha valima, kuid jaanipäeval hinda ei vaadata ja ostetakse, mis hinge rõõmsaks teeb.
Liha hind kerkib, kuid jaaniajal pigistab ostja silma kinni (1)
Juuni on kindlalt suve tippkuu. „Sõltub aastast ja ilmast, kuid liha ja grillvorstide müük juunis ületab teisi suvekuid,” kinnitas Atria Eesti tegevjuht Meelis Laande. „Eelmisel aastal müüsime juunis ligikaudu 500 tonni grilltooteid. Vaadates aprilli ja mai müüki, siis suure tõenäosusega ületame tänavu seda numbrit.”
Enne jaani puhkusele ei saa
Arvatavalt on jaanipäevaeelne periood lihatööstustes kiire aeg, mil puhkusele suurt mõelda ei saa. „Tegelikult on selle aasta mai ja juuni algus olnud juba korralik sissejuhatus jaanipäeva. Mahud on meil arvestatavalt kasvanud ning tehas on juba mõned nädalad pidanud vahetusi lisama, et kõik tellimused täita,” rääkis Laande. „Tavapäraselt alustame mahtude suurendamist kaks nädalat enne pühi ja sellel ajal on tehases tihedad tööpäevad. Laos on eriti suur koormus nädal enne pühi. Seega meie sel ajal kindlasti puhata ei saa.”