Maasikakasvataja: kui praegu talveks marju ei varu, võib neist üldse ilma jääda

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy
Laari talu maasikad. Pilt on illustratiivne.
Laari talu maasikad. Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ansu

Tartumaal maasikaid kasvatava Laari talu perenaine Kadri Nebokat sõnas Kuku raadio saatele Maa Elu antud kommentaaris, et maasikahooaeg algas sel aastal oodatust varem ja nädala lõpuks on turg Eesti marju täis. Ta soovitab juba praegu hakata talveks marju varuma, sest maasikahooaeg võib juba juuli alguses läbi saada.

„Maasikas on valmis, inimesed tulge ostma ja nautige Eesti marja nii palju kui neid on,” kutsus ta üles. Nebokati sõnul valmib jaanipäevaks väga palju marju. „Jaanipäeval peaks jaanilauad olema marjadest lookas,” sõnas ta.

Kuum küpsetab tema sõnul marjad kiiresti valmis ja lähipäevil vihma ja ilma jahenemist veel loota ei ole. „Soovitan tulla endale nii talvevarusid ostma kui ka praegust väga värsket sööma, nii palju kui jaksate,” sõnas ta, et maasikahooaeg võib sel aastal põua tõttu jääda väga napiks. „Juuli teiseks nädalaks on kõik läbi. Või isegi varem,” lisas ta.

Samuti ei saa ostja sel aastal arvestada odava kilohinnaga: öökülmade tõttu ei ole marju palju ja põua tõttu jääb mari väikeseks. Nii ei usu Nebokat, et kilohind alla 5 euro kukub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles