Lastemuuseumi aiatundides saab näpud mulda pista

maaelu.postimees.ee
Copy
Aed on omal käel avastamiseks avatud iga päev, ent eriliselt oodatakse pisikesi aiasõpru külla reedeti, kui toimuvad lastele aiatunnid ehk Rohelised Reeded.
Aed on omal käel avastamiseks avatud iga päev, ent eriliselt oodatakse pisikesi aiasõpru külla reedeti, kui toimuvad lastele aiatunnid ehk Rohelised Reeded. Foto: Lastemuuseumi Miiamilla

Kadriorus asuva lastemuuseumi Miiamilla aias toimuvad juunist augustini igal reedel aiatunnid ehk Rohelised Reeded, mille raames saavad nii väikesed kui suured aiasõbrad panna üheskoos näpud mulda, hoolitseda kasvama pandud taimede eest, teha aiatöid ning avastada mitmel moel mänguliselt muuseumi aeda.

Ehkki Miiamilla maja on ajutiselt remondiks suletud, et avada täiesti uue ekspositsiooniga uksed 2024. aasta alguses, käib ümber muuseumimaja siiski usin toimetamine.

Lastemuuseumi miniaias on peenrakastidesse pugenud hulk söödavaid taimi, lillepeenarde vahel lookleb tunnetusrada ning aiarohelusest leiab mängulise välinäituse “Roheliste sõrmedega lapsed”.

Aed on omal käel avastamiseks avatud iga päev, ent eriliselt oodatakse pisikesi aiasõpru külla reedeti, kui toimuvad lastele aiatunnid ehk Rohelised Reeded. Nende käigus õpitakse tundma nii aias kasvavaid taimi kui tehakse muul moel aiaga tutvust. Näiteks on lisaks aiatöödele plaanis meisterdada ka taimemandalaid, märgata looduse värve-mustreid-helisid, uudistada, mida teevad aias putukad, pista põske valminud marju ja maitsetaimi ning tunnetada varvaste all erinevaid loodusmaterjale.

“Muuseumi miniaed on tore roheline oaas, mida hea perega üheskoos avastada. Meie soov on tekitada lastes looduse vastu elavat huvi ja aidata neil saada loodusest vahetut kogemust. Aiatundides istutame ja kastame, maitseme ja märkame,” räägib muuseumi juhataja ja välinäituse looja Jane Meresmaa-Roos. Ühtlasi julgustab ta kõiki katsetama ka aias looklevat sensoorset rada, mida mööda paljajalu käies saab talla all tunda erinevaid materjale: käbisid, kive, turvast, sammalt, puukoort jms. Taimekastide vahelt leiavad lapsed ka mängulised tegevuspunktid, mis suunavad neid samm-sammult loodusega sõbraks saama. Muu hulgas kasvab maast välja ka lapsesuurune porgand.

  • Muuseumi aia ja Roheliste Reedete kohta leiab lisainfot muuseumi kodulehelt. Huvilised on oodatud liituma ka aiatundide FB sündmusega.
  • Aiatunnid algavad reedeti kell 15 ja osalemine on tasuta.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles