Soome vetes nähti suurt vaala

maaelu.postimees.ee
Copy
Küürvaalal on pikad ja sisukad vestlused. Kui me neid mõistame, võib ka tulnukate keelest hakata üht-teist aru saama. FOTO: Kurzon/Wikimedia Commons
Küürvaalal on pikad ja sisukad vestlused. Kui me neid mõistame, võib ka tulnukate keelest hakata üht-teist aru saama. FOTO: Kurzon/Wikimedia Commons Foto: Kurzon/Wikimedia Commons

Üllatuslikku külalist Soome vetes märgati sel nädalavahetusel Ahvenamaa lähedal, edastab Ilta-Sanomat

Kaks kalapüügiseltskonda nägid Ilta-Sanomate andmetel laupäeval ja pühapäeval Ahvenamaa ranniku lähedal vaala.

Kalurid märkasid suurt imetajat ühest Ahvenamaa saarest Kökarist lõunas laupäeval. Pühapäeval nägi teine ​​piirkonnas kala püüdnud seltskond teda Eckeröst lõuna pool. "Ta tuli piisavalt lähedale, et ulatuda ja puudutada," rääkis üks meestest ajalehele.

Akvaariumide keti Sealife endine kuraator Markus Dernjatin ütles, et fotod viitavad sellele, et tegemist on küürvaalaga. See pole esimene kord, kui see suur mereimetaja Soome vetesse eksib.

2018. aastal päästis Soome rannavalve läänerannikult kalavõrku lõksu jäänud küürvaala. Kaks aastat hiljem nähti Soome rannikul esimest korda ligi 70 aasta jooksul kolme pudelnina-delfiini ning eelmisel aastal pani mereäärse Hamina linna kihama külla tulnud morsk.

Vaata videot vaalast SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles