Soovitusi, kuidas taimi öökülma eest päästa

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Viimaste nädalate öökülmad on suutnud isegi maasikaõied ära näpistada, seega tasub ka maasikapeenrale katteloor peale panna.
Viimaste nädalate öökülmad on suutnud isegi maasikaõied ära näpistada, seega tasub ka maasikapeenrale katteloor peale panna. Foto: Margus Ansu/pm/scanpix Baltics

Kuna ööks vastu homset ja ülehomset lubatakse kuni kolme miinuskraadi, tuleb tõsiselt mõelda, kuidas köögiviljad ja suvelilled need ööd üle elaksid. On ju taimed juba üsna suureks kasvanud ja tõeliselt kahju oleks neid nüüd kaotada.

Eriti külmaõrnad on näiteks kurk, kõrvits ja suvikõrvits. Kui kurki kannataks veel uuesti külvata, siis paljud teised taimed on liialt pika kasvuajaga, et tänavu veel õisi ja saaki näha saaks.

Kõige lihtsam on taimedele visata katteloor, igaks juhuks panna see kahekordselt. Kui katteloori käepärast pole, sobivad öö üle elamiseks ka vanad kardinad või linad. Jälgige vaid, et need liialt taimi maha ei suruks. Kanga alla oleks hea mõned pulgad toeks panna.

Kui kaitsmist vajab mõni üksik taim, siis soovitatakse sellele ämber peale panna, paraku näitab praktika, et plastämber ei pruugi piisavalt sooja hoida. Kui ikka taim väga kallis, siis visake või jope pangele veel katteks peale.

Abi on ka ajalehtedest, millest saab taimedele torbikud ümber keerata. Ka kilekotid võib selleks tarbeks kasutusele võtta.

Kasvuhoones aitab temperatuuri hoida veetünn. Eriti hea, kui teil on kasvuhoones musta värvi veeanum, mis päeva jooksul vee üles soojendab.

Veel kasutatakse kasvuhoones sooja hoidmiseks telliseid. Laduge need niimoodi, et alla mahuks küünal põlema. Õueküünlaid ärge kasvuhoones kasutage, sest need tahmavad kõvasti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles