Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Värske kartul ja kurk jõuab turule tavapärasest hiljem

Copy
Ürdiseks-hapukooreseks klopitud värske kartul. FOTO: Juta Kübarsepp
Ürdiseks-hapukooreseks klopitud värske kartul. FOTO: Juta Kübarsepp Foto: Juta Kübarsepp

Põuane ja jahe kevad on keeruliseks teinud köögiviljakasvatajate elu. Kui külmad ilmad ja põuaperiood peaks jätkuma, saab varajast kartulit ja kodumaist avamaakurki turult osta tavapärasest hiljem.

Eesti Maaülikooli köögiviljanduse lektori Priit Põldma sõnul kannatasid mai lõpu ja juuni alguse öökülmadega enim soojalembesed köögiviljakultuurid, nagu kurk ja kõrvits. "See külm, mis nüüd oli, võis kurgid ja kõrvitsad täitsa ära külmetada ja nende taimede puhul pole enam midagi päästa, tuleb ikkagi uus taim istutada," selgitas Põldma ERR-i uudistele.

Kui külma- ja põuaperiood peaks veel jätkuma, mõjutab see kindlasti saagikust. "Varajaste kultuuride, nagu varajase kartuli ja esimese avamaakurgi saak jääb kindlasti tagasihoidlikumaks ja võib lettidele jõuda tavapärasest hiljem," rääkis Põldma.

Tagasi üles