Eesti iduettevõte aitab põllumeestel vilja tarneahelat digitaliseerida

maaelu.postimees.ee
Copy
Viljavõtuaeg.
Viljavõtuaeg. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Eesti iduettevõte Waybiller on valmis saanud viljakasvatajatele suunatud täisdigitaalse viljaterminali lahendus, mis võimaldab ettevõtetel andmed enda kasuks tööle panna. 

Eesti iduettevõte Waybiller digitaliseerib juba neli aastat logistikas manuaalseid protsesse ja tarneahelat. Nüüd on viljasektoris tehtud suur samm edasi ning valmis on saanud viljakasvatajatele suunatud täisdigitaalse viljaterminali lahendus, mis võimaldab ettevõtetel andmed enda kasuks tööle panna. Waybilleri rakendust on võimalik kasutada kõikidel massvedudega tegelevatel ettevõtetel.

Selle aasta viljahooajale läheb Waybiller vastu tarkvaralahendusega, pakkudes klientidele töökindlat platvormi oma vedude planeerimiseks, jälgimiseks ja kontrollimiseks.

Viljaveo digitaliseerimise protsess sai alguse 2019. aastal, kui koostöös KEVILI-ga alustati täisdigitaalse lahenduse väljatöötamist. Tänaseks teeb ettevõte koostööd kõikide suuremate kokkuostjatega regioonis, viljakasvatajatega ja sadamatega, pakkudes ühtset süsteemi, kus kõik osapooled saavad reaalajas endale vajalikud andmed kätte.

Ühe olulise täiendusena arendati koostöös Jahvataja OÜ-ga süsteemi külge ka laohaldussüsteem. Tegemist on tarviliku täiendusega viljakasvatajatele, võimaldades laoseisu reaalajas jälgida.

Andmete jagamise funktsioon võimaldab igal kliendil oma laoseisu Waybilleris näha, suurendades läbipaistvust ja aidates vedusid paremini planeerida.

Kaotasime ära kehvasti jälgitavad paberil saatedokumendid ja asendasime need Waybilleri digitaalsete e-saatelehtedega.

„Kaotasime ära kehvasti jälgitavad paberil saatedokumendid ja asendasime need Waybilleri digitaalsete e-saatelehtedega. Liidestame ka sadamates ja viljaterminalides kaalusüsteeme, mis võimaldab pärida kauba kaalu andmeid otse kaaluajust digitaalsetele saatelehtedele. Kaalude integreerimine Waybilleriga vähendab eksimusi, mis võivad esineda manuaalse andmesisestamise puhul,” kommenteeris Waybilleri kasvujuht Kert Kaspar Tammaru.

Viljakasvatajatele pakub lisaväärtust ka e-veoselehtede põhjal loodud digitaalne andmekogu, mis võimaldab põllumeestel andmepõhiseid otsuseid teha. „Näiteks saab Waybilleri süsteemi kaudu vaadata, milliselt põllult kui mitu koormatäit kuivatitesse toodi. Nii saavad agronoomid põllupõhiselt kultuuride saagikust jälgida ning teha järeldusi kultuuri kasvu ja tootlikkuse kohta,“ tõi välja Jahvataja OÜ esindaja Allar Neeme.

Kõik viljaveo osapooled on ettevõtte hinnangul digitaalse süsteemi hästi omaks võtnud ning mõistnud selle kasulikkust ärile. Planeerimise, kontrolli ja manuaalse andmesisestuse arvelt on võimalik kokku hoida töötunde ja pilvepõhine lahendus pakub reaalajas jälgitavust igale koormale. Mida rohkem ettevõtteid e-veoselehtede peale üle läheb, seda suuremat väärtust pakub see kõigile osapooltele.

Iduettevõte Waybiller.
Iduettevõte Waybiller. Foto: Rene Lutterus
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles