Põllupäeval jäi mõnelgi hammas verele

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy

Jaanikuu avapäeva halli kaelakukkuva ja vihmatilgatu taeva all jälgisid huvilised, kuidas töötab uhiuus söödavarumistehnika. Pärnumaal Leina küla rohumaal, kus pikalt valitseva kuivuse ja jahedusega andis näidisalal rohumaa hektari kohta kiletada ühe rulli tavalise kümne asemel.

„Kui sa uude tehnikasse ei investeeri, pead viie aasta pärast uksed kinni panema, tehnika ju laguneb järjest, selles suhtes tuleb järge pidada ja kui vahele jääb, on tükk tegu, et see auk ära katta. Aga arvestades seda, mis tehnika hinnad on teinud, tõus on kohati 50 protsenti, põllumehed veel jõuavad osta,” möönis Oidrema küla Tonsi talu peremees, põllumajandusettevõtja Hardi Pikkmets, saates pilguga ligemale viiehektarilisel põllul superlaia vaalutajat.

Jaapani kaubamärgi Kubota traktoreid ja haakeseadmeid, McHale’i söödavarumistehnikat ning JCB Agriculture teleskooplaadureid ja traktoreid tutvustasid Pärnumaa põllupäeval Stokkeri põllumajandustehnika müügispetsialist Aron Bakhoff ja söödavarumistehnika tootejuht Andres Suitso. Huvilised kogunesid nende ümber, pidasid sammu, uurimaks lähemalt näiteks rootorvaalutaja võimekust jälgida põllupinda ning vastavalt sellele piide automaatset reguleerimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles