Jaaniks rendisauna leidmise lootus väike, nüüd tuleb juba aastavahetuse broneering ära teha

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Tünni või sauna saab haagisega autole sappa võtta ja viia kasutamiseks, kuhu hing ihkab.
Tünni või sauna saab haagisega autole sappa võtta ja viia kasutamiseks, kuhu hing ihkab. Foto: Shutterstock

Kavatsete jaaniõhtuks koduhoovi kümblustünni või koguni väikese sauna rentida? Tore mõte, aga tõenäoliselt olete lootusetult hiljaks jäänud. Suuremate asulate lähikonnas tegutsevate kümblustünnide jaaniaja broneeringud said täis juba märtsis ja praegu oleks õige hetk teha tünnitellimus hoopis aasta­vahetuseks.

Kümblustünnide rentijad, kellega Maa Elu kõneles, tõdesid kui ühest suust, et on kaks päeva aastas, mil inimesed lausa rabavad tünne ja saunu: jaanipäev ja aastavahetus.

Kui jaanipäeva tellimused pannakse lukku märtsis, siis aastavahetuse omad augustis. Lisaks võib arvestada, et neil kahel päeval küsitakse rendi eest topelthinda, rääkis Harjumaal tegutseva osaühingu Tünnirent juht Siim Laurik.

Järvamaal Koeru kandis kümblustünne ja saunu rentiv Kalmer Kasin märkis, et jaanipäevaks on tõesti palju broneeringuid tehtud, kuid läinud nädala lõpus oli paar vaba aega veel. „Kõik tahavad hirmsasti just jaanipäevaks saada,” ütles ta.

Kogenud tellijad teavad, et jaanipäeva broneering tuleb aegsasti teha. Kasina praktikas on varaseim broneering tehtud juba eelmise aasta novembris. „Klassika on siiski see, et helistatakse 22. juunil ja pahandatakse, et miks ei ole kuskil homseks saada.”

Ilm määrab

Eestlased rendivad tünne valdavalt suvel, ehkki võiks aasta läbi. „Mulle endale meeldib kõige rohkem käia tünnis just talvel. Suvel on nagunii palav, mis sa lähed veel sooja vette,” muheles Laurik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles