Gurmeetoit keset metsa? Koroonaaeg andis elamustoitlustusele hoo sisse

Eveliis Vaaks
, Maa Elu kaasautor
Copy
Enamasti paneb Maitsemaa Metsarestoran end püsti RMK aladel, aga mõnikord on teda palutud pop-up-restoran avada rabaservas või kellegi koduaias tähtpäeva puhul.
Enamasti paneb Maitsemaa Metsarestoran end püsti RMK aladel, aga mõnikord on teda palutud pop-up-restoran avada rabaservas või kellegi koduaias tähtpäeva puhul. Foto: Silver Gutmann

Meeldejääva toiduelamuse saamiseks on muidki võimalusi, kui pidurõivaste selga ajamine ja nooblisse restorani sammude seadmine. Ainulaadse kogemuse võib saada ootamatust kohast kesk Maarjamaa kaunist loodust.

Kõrvemaa lähistel tegutsevas Nõmbra Metsarestos saab peremees Indrek Lehe sõnul kogeda tõelist looduslähedast toidunaudingut. Leht peab seal koos tippkoka Ellery Powelliga metsarestorani, kus au­kohal otse loodusest korjatud toor­aine, mis unikaalsel moel eri roogadesse tee leiab. Nii saabki Lehe sõnul nautida panna cotta’t, mis valmistatud pihlakapungapiimast, või põdra­kanepivõrsetest vokki, Rakvere raipest pestot koos männikoorejahust küpsistega või juua toomingaõitest valmistatud džinni.

„Toit on meil täiesti fine dining ja võrdne tipprestoranidega, lihtsalt keskkond on täiesti teine. Istud metsas lambanahkade peal, lõke lõõmab ja naudid esmaklassilist toitu,” kirjeldas Leht.

Metsarestoranis tervitab külalist telkkatustest ja onnidest koosnev keskkond, kus restoranikvaliteediga road valmivad kui võluväel. Lehe sõnul teenindavad nad külalisi broneeringu alusel kümnestes gruppides. Tee metsa gurmeetoitu nautima leiavad nii kodumaised kui välismaised turistid. „Meil käib IT-firmasid, perekondi, sõpruskondi ja suguvõsa kokkutulekuid. Peamiselt tullakse tähistama perekondlikke erilisemaid sündmusi,” rääkis ta.

Koroonaaeg sai hüppelauaks

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles