Luua projektijuht omandas ainulaadse kutse

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy
Luua Metsanduskooli arboristi õppeüksuse projektijuht Robert Oetjen sai pärast Poolas toimunud kahepäevast eksamit European Tree Techniciani kvalifikatsiooni.

 
Luua Metsanduskooli arboristi õppeüksuse projektijuht Robert Oetjen sai pärast Poolas toimunud kahepäevast eksamit European Tree Techniciani kvalifikatsiooni.  Foto: Sille Annuk

Robert Oetjen on aprilli lõpust Eesti ainuke eurosertifitseeritud puittaimede spetsialist. Kuigi Luua Metsanduskooli aboristi õppeüksuse projektijuht võttis selle tee ette just sama kutse laiemaks tutvustamiseks ja loodab, et tulevikus on neid spetsialiste Eestis veelgi, on tema meelest sellest tähtsam, et suuri tee-ehitusi või arendusi planeerides kaasataks häid spetsialiste, kes juba praegu Eestis olemas.

Luua Metsanduskooli arboristi õppeüksuse projektijuht Robert Oetjen selgitas, et ülesande omandada European Tree Techniciani kutse võttis ta vastu tänu rahvusvahelisele Erasmus+ projektile.

Nimelt annab Euroopa Puuhoolduse Nõukogu (EAC) välja kahte rahvusvahelist kutset: ETW ehk European Tree Worker, mis annab arboristile õiguse töötada teisteski Euroopa riikides, ja ETT ehk European Tree Technician, kes lisaks arboristi baasoskustele suudab vaadata ümbritsevat õigusaktidest lähtuvalt ja kogukondliku pilguga.

„Kui ETW puhul on n-ö pilet taskus ja võid minna talvel, kui meil on halb ilm, Itaaliasse tööle arboristina, siis ETT pole veel sama hästi kohaldatav, sest riigiti on näiteks seadused erinevad,” sõnas ta. Teema on aga aina aktuaalsem, sest olukordi, kus kogukonna, omavalitsuse ja looduskaitsjate huvid kohtuvad või isegi põrkuvad, tuleb ette aina rohkem.

Sooviga ETT kutset edendada ja rohkem esile tõsta kaasatigi kaheksa riigi esindajatest koosnevasse töögruppi ka Oetjen, kes otsustas muu töö kõrval sertifikaadi saamiseks vajaliku eksami ära teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles