Kevad tõi ohustatud liigi osas ülihäid uudiseid

maaelu.postimees.ee
Copy
Praegu elab Saimaa järvepiirkonnas hinnanguliselt 440 viigerhüljest
Praegu elab Saimaa järvepiirkonnas hinnanguliselt 440 viigerhüljest Foto: ALESSANDRO RAMPAZZO

Soome riikliku metsloomaagentuuri Metsähallitus loendas sel kevadel Saimaa järvepiirkonnast umbes 100 viigerhülgepoega.

Soome riikliku metsloomaagentuuri Metsähallituse korraldatud loenduse kohaselt on tänavu sündinud rekordiliselt palju Saimaa viigerhülgepoegi, kirjutab Yle.fi. Ameti loendusel loendati 100 väga ohustatud hülgeliigi poega, mis on suurim arv alates sellest, kui Metsähallitus alustas Saimaal hüljeste sündide registreerimist.

Viigerhüljeste populatsioon oli eriti suur Saimaa järvepiirkonna Pihlajavesi piirkonnas, kus Metsähallitus on varem täheldanud arvukuse stabiilset kasvu. Praegu elab Saimaa järvepiirkonnas hinnanguliselt 440 viigerhüljest.

Maailma Looduse Fondi (WWF) Soome filiaali piirkonnajuht Ismo Marttinen ütles aga, et viigerhülged liiguvad üha enam väljapoole piirkonda, kus on kehtestatud ranged püügikeelueeskirjad, mistõttu on neil suurem oht ​​hukkuda näiteks võrkudes.

Saimaa hüljeste toimetamisi kantakse igal aastal üle ka veebis. Nendel ülekannetel on olnud miljoneid vaatamisi ja need on aidanud tuua tähelepanu väga ohustatud liigi käekäigule.

Marttinen loodab, et piirkonnas kalastavad inimesed kasutavad väljaspool piirangualasid ja -aegu hüljestele turvalisi püügivahendeid.

Võrkudega püügikeeld jõustus aprillis Saimaa järvepiirkonna teatud osades ja kehtib juuni lõpuni.

Värskeimad sündimusandmed näitavad, et kaitsetööd, mille eesmärk on kaitsta ja täiendada ohustatud, kuid armastatud Saimaa hüljeste populatsiooni, on edukad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles