Hoiatus aiapidajatele: temperatuur võib lähiöödel langeda alla nulli

maaelu.postimees.ee
Copy
Kui öökülma näpistatud maasikaõie põhi on muutunud tumedaks, siis vilju sealt tulemas pole.
Kui öökülma näpistatud maasikaõie põhi on muutunud tumedaks, siis vilju sealt tulemas pole. Foto: Liisi Kont

Keskkonnaagentuuri ilmaprognoosi kohaselt võib eeloleval ööl temperatuur langeda väga madalale - maapinna lähedal võib õhutemperatuur paiguti olla 0°C lähedal. Ööl vastu laupäeva võib temperatuur langeda isegi miinustesse.

Laupäeval eemaldub madalrõhulohk Venemaale ja tõusva õhurõhu foonil tugevneb Läänemere ümbruses kõrgrõhuala. Öösel selgineva taeva all langeb temperatuur jaheda õhumassi tõttu õhus 2..7 °C-ni, maapinna lähedal 0 °C-ni.

Päev on pilverünkadega ja mõnest võib ka lühiajaline vihmahoog tulla, aga ka sel juhul on sajuhulk väike. Puhub lääne- ja loodetuul, mis on tugevam öö hakul ja taas päeval, puhanguid 13 m/s. Õhutemperatuur on 12..17 °C.

Pühapäeva öösel liigub üle selge taevaga kõrgrõhuhari. Läänekaare tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on +1..+5, maapinnal võib veidi alla 0 °C langeda, tuulele avatud rannikul jääb 10 °C piiresse.

Päeval läheneb Skandinaaviast madalrõhkkonna serv ja selle pilvi jõuab ka üle mere, aga neist sadu ei tule. Puhub tugev lõuna- ja edelatuul. Jõuab soojem õhumass ja temperatuur kerkib 17..21 °C-ni, tuulele avatud rannikul on kuni 15 °C.

Alates esmaspäevast on ööd jälle soojemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles