Soomlased lõid maakodu-Tinderi

maaelu.postimees.ee
Copy
Uuringute järgi on suur hulk soomlasi, kes sooviks linnast maale kolida.
Uuringute järgi on suur hulk soomlasi, kes sooviks linnast maale kolida. Foto: Pixabay

Inimeste kolimine maalt linna on muutnud ka Soome tugevalt linnastunud ühiskonnaks – hinnanguliselt on linnas või äärelinnas elavate inimeste osakaal üle 80 protsendi.

Äsja käivitati aga veebiteenus Talo maalta, mida selle arendajad võrdlevad tutvumisrakendusega Tinder ja millega soovitakse seda protsessi pidurdada, kirjutab Yle.fi.

Veebiteenus on osa Soome Põllumajandustootjate ja Metsaomanike Keskliidu (MTK) ettevõtmisest, mille eesmärk on tuua kokku maapiirkondades asuvate kinnistute omanikud ja inimesed, kes unistavad maale kolimisest.

"Probleem on selles, et inimesed kolivad Helsingisse ja Turusse ja suurlinnadesse, kuid samal ajal teame tänu uuringutele, et peaaegu miljon inimest soovib maapiirkondadesse tagasi kolida. Meie eesmärk on leida viise, kuidas saaksime neid aidata,” rääkis Päivi Nerg MTK-st.

Maale kolimisest huvitatud inimesed koostavad keskkonnas enda profiili, milles kirjeldavad võimalikult täpselt, millist kohta nad otsivad ja milleks nad seda kasutada soovivad.

Omanikud postitavad omakorda sinna andmeid oma kinnisvara kohta.

Klõpsates rohelisel südamel, saavad kasutajad valida huvipakkuvad objektid ja omanikud saavad omakorda näidata üles huvi võimalike ostjate osas.

Osapooled saavad teineteise kontaktandmed alles pärast seda, kui mõlemad on teineteisele „meeldinud”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles