Suvekodust sai mõdukoda

Kuido Saarpuu
Copy
Karl-Kristjan Veskus (vasakul) ja Kristjan Aruoja loodavad selle aasta jooksul uue mõdukoja lõpuni valmis saada.

 
Karl-Kristjan Veskus (vasakul) ja Kristjan Aruoja loodavad selle aasta jooksul uue mõdukoja lõpuni valmis saada.  Foto: Kuido Saarpuu

Mis juhtub, kui ­võtta kaks Eesti meest, Kristjan ja Karl ning lisada neile kolmas, Karl-Kristjan? Võib juhtuda, et teeme vahvat nimemängu, võib aga ka juhtuda, et saame suvekodu ­garaažist mõdukoda ehitava seltskonna*.

Just nimetatud teine variant selle pundiga juhtuski ja nüüd ei ole muud, kui saame tuttavaks kahe mõdukoja eestvedajaga.

Kristjan Aruoja, andmekaitsespetsialist, elukoht Tallinn.

Karl-Kristjan Veskus, pruulimistarvikute müüja, temagi leiame pealinnast.

Selle loo tarbeks saame kokku aga hoopis Kesk-Eestis Järvamaal Paide linnas Roosna-Allikul, kuhu mehed on parajasti Kristjani pere suvekodu garaaži sisustamas (suurem ehitustöö on juba tehtud) mõdukoda.

Sõpruskonna loovtöö

„Nöösker sai alguse sedasi, et 2013. aastal võtsime kokku kamba sõpru, tegime investeeringu ning ostsime testseadmed,” meenutas Kristjan Aruoja. „Leppisime kokku, et kui kümnest pruulist seitse tulevad joodavad, läheme oma ettevõtmisega suuremaks. Kümnest õllepruulist tuli kaheksa joodavat ehk 2015. aastal asutasime ettevõtte. Isiklikku pruulikoda meil ei olnud, tegime õlut teiste juures, kõige pikemalt Põlvamaa metsade vahel asuvas Käbliku pruulikojas, olime n-ö mustlaspruulijad.”

„Tol ajal, kui me alustasime, alustas üldse palju pruulikodasid. Tänaseks on neid alles vähem ning pruulikodade numbrist ehk kvantiteedist on vast tähtsam kvaliteet,” arutles Aruoja.

Ühte konkreetset hetke, kus algsest õllepruuliplaanist sai mõdumeisterdamismõte, Aruoja sõnul välja tuua ei saa. Pigem võib öelda, et nad lihtsalt otsustasid proovida, kuidas arhailisem meejook nende käe all välja kukub.

Karl-Kristjan Veskus oli mõdu enda jaoks avastanud juba varem, neli-viis aastat tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles