Laupäeval toimub Peipsi ääres Eesti esimene tilgutajate festival

maaelu.postimees.ee
Copy
Festival on ellu kutsutud, et pöörata erilist tähelepanu joogikultuurile.
Festival on ellu kutsutud, et pöörata erilist tähelepanu joogikultuurile. Foto: Peipsimaa Kogukonnaköök MTÜ

Laupäeval kogunevad Peipsi äärde kõik erinevate käsitöönapsude tootjad, kes pakuvad oma tilgutatud toodangut külastajatele kohapeal degusteerimiseks, kokteilidena nautimiseks ja ka koju kaasa ostmiseks.

Esimene Tilgutajate festival "Rahva Oma Maitse“ toimub 20. mail Peipsi ääres Põldmaa külas. 

Festival on ellu kutsutud, et pöörata erilist tähelepanu joogikultuurile kui toidukultuuri loomulikule osale ja väärtustada tilgutamist kui ajaloolist kultuuripärandit, mida on põlvest põlve edasi antud, taaselustada traditsioonilisi jooke, väärindades kohalikku toorainet ning samas luues omanäolisi uudseid maitsekombitatsioone.

Festivalile on oodatud kõik, kes ei kuritarvita alkoholi, oskavad sellest lugu pidada kui toidu juurde kuuluvast ja toidukultuuri täiustajast. Samuti need, kellel on huvi ise oma retsepte katsetada, teha piirkondlikke suveniirtooteid või kes pole veel saanud mahti oma tilgutamiskirge ametlikuks teha.

Eesti esimene tilgutajate festival "Rahva Oma Maitse" algab kell 11, päeva juhib ja süvendatud teadmisi tilgutamisest jagab kogu päeva jooksul Eesti Vabariigi vaieldamatult suurim puskariajamise spetsialist Viktor Korol alias Siberi võmm alias Veikko Täär. Kell 19 süüdatakse lõke ning üldrahvalikku kontserti ja laulupidu hakkab üles tõmbama Lõõtsakuningas Toomas Ojasaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles