Eesti võõrustab augustis Euroopa noori kestvusratsutajaid

maaelu.postimees.ee
Copy
Kestvusratsutamise võistlusrada läbib kaunist metsa ja on kujundatud kiiruse vaheldumiseks pannes ühtlasi proovile sõitjate oskusi.
Kestvusratsutamise võistlusrada läbib kaunist metsa ja on kujundatud kiiruse vaheldumiseks pannes ühtlasi proovile sõitjate oskusi. Foto: Eesti Ratsaspordi Liit

Eesti on augustis võõrustajaks esimesele Põhja-Euroopas toimuvale kestvusratsutamise MMile.

10.–14. augustil toimuvad Eestis esmakordselt FEI Noorhobuste Kestvusratsutamise Maailmameistrivõistlused, mis toob Eesti metsade vahele kokku parimad kestvusratsutamise noorhobused üle maailma.

Maailmameistrivõistluste toimumiskoht Padise Equestrian Centre (PEC) on pälvinud ülemaailmse tunnustuse oma püsiva infrastruktuuri poolest ja on üks väheseid alalisi kestvusratsutamise keskuseid Euroopas.

Kestvusratsutamise võistlusrada läbib kaunist metsa ja on kujundatud kiiruse vaheldumiseks pannes ühtlasi proovile sõitjate oskusi. Samuti on Eesti võistlusrajad tuntud oma tehniliste sõitude poolest, mis seavad esikohale hobuste heaolu.

Eesti ja Padise Equestrian Centre valiti eelseisvate FEI maailmameistrivõistluste võõrustajaks pärast pikka pakkumisprotsessi, mis algas 2019. aastal. PEC taotles järjekindlalt aastast aastasse FEI meistrivõistluste korraldamist ja sai lõpuks, 2021. aasta otsusega õiguse korraldada 2023. aastal FEI Noorhobuste Kestvusratsutamise MM.

MMi eel on korraldajatel hea meel teatada ürituse ametliku veebisaidi avaldamisest. Veebisaidilt leiab ürituse lähenedes ajakava ja meistrivõistluste üksikasjad. Saidi külastajad saavad lisaks tutvuda PEC ratsaspordikeskusega, sealhulgas raja tehniliste detailide ning väljakuga.

„Tunneme rõõmu FEI Noorhobuste Kestvusratsutamise MMi 2023 ametliku veebisaidi avaldamisest. Usume, et see toimib olulise suhtlusplatvormina ja aitab luua ratsutamishuviliste kogukonda kogu maailmast. Täname koostöö eest FEId, Eesti Ratsaspordi Liitu ja Kultuuriministeeriumit,” ütles ratsaspordikeskuse omanik ja MMi korraldaja Jelena Sbitneva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles