Paul-Techi tehnoloogia annab mullale hääle

maaelu.postimees.ee
Copy

Eelmisel nädalal toimunud Maamessil esitleti 16 messinaela. Maa Elu vahendas neid oma Postimees Maa Elu TV messisaates ja nüüd tutvustab neid lähemalt ka Maa Elu veebis.

Paul-Techi unikaalne mullapõhine lähenemine annab põllumehel soovitusi ja nõuandeid sisendite efektiivsemaks kasutamiseks. Nõuanded põhinevad kliendi põllult reaalajas mõõdetud mullaandmetel, ilma- ja ka satelliidandmetel ning agronoomilistel teadmistel. 

"Kaasame reaalajas mullainfo ja täppispõllumajanduse. See on see, mis senimaani selles valdkonnas on puudu. Mida tehakse, on mullaproovid, kes teeb kord aastas, kes viie aasta jooksul, ja saadakse ülevaade, mis toimub, aga reaalajas analüütikat ei tehta," kõneles videoloos Paul-Techi juht Mikk Plakk.

Ettevõtte välja töötatud tehnoloogia suudab hinnata mullas leiduvate toitainete kogust, mullavee produktiivsust ning selle abil on võimalik näha, millal väetised lahustuvad mullas ning kuidas toimub nende kasutamine taimede poolt. "See tähendab seda, et väetist saab panna nii palju, kui mullal on vaja," tähendab see põllumehele tema sõnul ka kokkuhoidu.

PAUL-TECH MULLAJAAM
PAUL-TECH MULLAJAAM Foto: Paul-Tech OÜ
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles