Konkurentsiameti uue valdkonna tutvustus

Copy

Konkurentsiamet osales sel kevadel esimest korda Maamessil!

Nende tegevusvaldkond on väga laialdane, aga sel korral räägivad nad uuest põnevast tegevussuunast, milleks on „Ebaausad kaubandustavad“.

Vaata põnevat intervjuud siit!

Põllumajandustoote ja toidu tarneahelas ebaausa kaubandustava tõkestamise seaduse (lühend PTEKS) mõte on kaitsta põllumajandustoote ja toidu müüjaid nendest tugevamal läbirääkimispositsioonil olevate ostjate eest (nt tööstused või kaubandusketid).

Seaduses on loetletud on 16 ebaausat kaubandustava, millest üheksa on igal juhul ja alati keelatud ning seitse ebaausat kaubandustava on keelatud juhul, kui eelnevalt ei ole nendes kirjalikult taasesitamist võimaldavas vormis selgelt ja ühemõtteliselt kokku lepitud.

Igal juhul ja alati on keelatud näiteks tasuda põllumajandustoote ja toidu eest hiljem kui 30 päeva jooksul või nõuda müüjalt tasu, mis ei ole seotud müüja põllumajandustoote ja toidu müügiga. Vastava kokkuleppe puudumisel on näitena ostjal keelatud nõuda müüjalt tasu toote väljapanemise või turundamise eest.

Lisaks tavapärastele põllumajandustoodetele ja toidule nagu piim, leib, sai, juust jne, kuuluvad põllumajandustoodete alla ka näiteks elusloomad, lõikelilled, taimed, taimesibulad, teravili kui ka loosööt ning toidu alla näiteks ka toidulisandid ja joogid.

Uuri lisa Konkurentsiameti kodulehelt ebaausate kaubandustavade rubriigist.

Copy
Tagasi üles