Raiespordi MM ja Maamess avatakse trummi- ja valgusšõuga

maaelu.postimees.ee
Copy
Raiesport. Pilt on illustratiivne.
Raiesport. Pilt on illustratiivne. Foto: Reigo Teervalt

Kolmapäeva, 19. aprilli õhtul kogunevad Tartu raekoja platsile maailma parimad raiesportlased ja Maamessi korraldajad, et avatuks kuulutada metsa- ja maanädal, mille keskmes on raiespordi MM ja Maamess, mis saavad Tähtveres alguse neljapäeval.

Eesti võõrustab taas raiespordi maailmameistrivõistlusi, mis toimusid siin viimati 16 aastat tagasi. Korraldajate sõnul on võistlejaid tulemas 22 riigist, kellest kaugemad on pärit Jaapanist.

Veel enne, kui võistlused saavad alguse, tutvustavad korraldajad kolmapäeva õhtul Raekoja platsil eelseisvat võistlusprogrammi ning võistlejaid. „Mitu kuud tööd ja vaeva on lõpusirgele jõudmas ning meil on hea meel tuua maailmameistrivõistluste melu Tartu südamesse ja tutvustada seda põnevat ja kaasahaaravat spordiala,“ märkis raiespordi MM-i peakorraldaja Mart Kelk.

Kell 18.30 alustavad raiesportlased Dorpati hotelli juurest puhkpilliorkestri Popsid saatel rongkäiku suunaga Tartu raekoja platsi suunas, millele järgnevad avakõned ning meelelahutusprogramm trummi- ja valgusšõuga. Demonstreerimaks, milleks on osavamad mehed mootorsaega võimelised, luuakse otse pealtvaatajate silme all puupakust taies.

Raekoja platsile välja pandav on kõigest murdosa sellest, mis eelseisvatel päevadel toimuma saab, kuid loodame, et see on piisav tähelepanu ning uudishimu äratamiseks.

Maamessi korraldajate eestvedamisel tuuakse linnarahvale uudistamiseks ka põllu- ja metsatehnikat. „Oleme koos raiespordi eestvedajatega ühendanud jõud, et Tartusse tuua hulgaliselt külalisi ning mõlemad suursündmused edukalt läbi viia. Raekoja platsile välja pandav on kõigest murdosa sellest, mis eelseisvatel päevadel toimuma saab, kuid loodame, et see on piisav tähelepanu ning uudishimu äratamiseks,“ kirjeldas Maamessi projektijuht Margus Kikkul ning kutsus üles võistlusi jälgima ning Baltikumi suurimat messi külastama.

Raiesportlased võistlevad langetamises ja teatevõistluses Maamessi alal ning teised tehnilised alad viiakse läbi Eesti Maaülikooli linnakus ehk messist kohe üle tee, mis võimaldab kohale tulnutel mugavalt mõlemat suursündmust uudistada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles