Automaatlahendused muudavad kasvuhoone pidamise nauditavaks

Eveliis Vaaks
, Maa Elu kaasautor
Copy
Kasvuhoonete suurused algavad viiest ruudust ja lähevad kolmekümneruuduse hooneni välja.
Kasvuhoonete suurused algavad viiest ruudust ja lähevad kolmekümneruuduse hooneni välja. Foto: rodoaed.ee

Kevad on kätte jõudnud ja rohenäppudel on taas põhjust kasvuhoonesse põigata, kuid taimede kasvatamine võib ühtaegu olla nii nauding kui ka tüütu kohustus. Selleks, et kohustus kaoks ja jääks vaid nauding, on võimalik panustada automaatlahendustesse, et oma elu lihtsamaks teha.

Rodoaed.ee esindaja Kalev Pärtna sõnul müüvad nad kõige enam Belgia kasvuhooneid, mis omakorda jagunevad suuruse järgi, alates viiest ruudust kuni kolmekümneruuduse hooneni välja. Pärtna sõnul on kaks peamist asja, mis teevad kasvuhoonete puhul elu lihtsaks: need on automaatne ventilatsioon ja kastmine. „Ülejäänud on mugavusasjad, aga need kaks määravad ära selle, et näiteks puhkusele minnes ei ole tarvis naabrit paluda, et ta su kasvuhoone eest hoolitseks,” tõdes ta.

Pärtna sõnul on suur võit ka see, kui pole vaja suvehommikul kell kuus minna katuse­luuke avama ja õhtul jälle kinni panema.

Ventilatsioon olgu tagatud

Kasvuhoone ventilatsioon on Pärtna sõnul taimedele väga oluline, sest halvasti ventileeritud kasvuhoones levivad kiiresti haigused ja viirused ning taimed võivad haigestuda.

Seda on võimalik korraldada väga tõhusalt tänapäevaste automaatsete luugiavajate abil, mis on läbi aastate olnud eestlaste seas väga populaarsed. „Me pakume kahe vedruga avajaid, mis teevad luugid lahti temperatuuri järgi ja siis vastavalt temperatuuri muutusele tõmbavad jälle kinni. Eraldi on meil ka tormiavajad, mis ei lase tormi korral luugil laperdada,” rääkis ta.

Pärtna nentis, et luukide automaatsed avajad on universaalsed ning neid saab paigaldada kõikidele kasvuhoonetele, kasvulavadele ja talveaedadele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles