Elvas tühja kõhtu kannatama ei pea

Tiit Efert
Copy
Wabriku asutaja Aivo Johanson rõõmustab, et Elvas jagub konkurentsi, see paneb ka ennast rohkem pingutama.
Wabriku asutaja Aivo Johanson rõõmustab, et Elvas jagub konkurentsi, see paneb ka ennast rohkem pingutama. Foto: Tiit Efert

Viis aastat tagasi Elvas asutatud liha- ja pitsarestoran Wabrik on aluse pannud Elva uue aja kvaliteetsele toidukultuurile, mis tähendab, et väikelinna külastaja tühja kõhuga ei jää.

Enne teist maailmasõda ja ka nõukaajal populaarses kuurortlinnas oli elu toitlustusvaldkonnas vahepeal seisma jäänud. „Kui me selle koha tegime, hakkas riburada pidi neid toidukohti ka juurde tekkima,” kirjeldas Wabriku asutaja Aivo Johanson. Kui veel kuus aastat tagasi oli Elvas üks-kaks toidukohta, siis nüüd on neid üle kümne ja omavahel tehakse ka koostööd. Näiteks eri restoranide nädalate raames. „Mina olen alati seda meelt olnud, et suurem valik on kliendisõbralikum. Kui sa Tartust tuled, teed siin jalutuskäigu. Meil on Elvas üheksa järve, vallas kokku on neid 29. Teed kuskil järve ääres tiiru ära ja tunned, et tahad kõhutäit. Kui toidukohti on rohkem, tekib kindlustunne, et sa ei jää tühja kõhuga,” rääkis Johanson.

Tema sõnul öeldi veel aastaid tagasi, et siia neid toidukohti ei mahu. „Mahub küll,” kinnitas Johanson. Ka tema Wabriku kõrvale seina taha tuleb suveks konkureeriv toidukoht, milleks on Hiina kiirtoidurestoran. „Mina arvan, et see on okei, see loob vaibi, lisab pakkumist, konkurentsi ja nõuab meilt pingutamist ka,” rääkis Johanson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles