Noor eesti ratsutaja võitis maineka Baltimaade ratsavõistluse

maaelu.postimees.ee
Copy
Audruvis Indoor Champions Tour finaalis võitis Silver Tour tiitli 14-aastane Eesti ratsutaja Marii Parve oma hobusega Dior.
Audruvis Indoor Champions Tour finaalis võitis Silver Tour tiitli 14-aastane Eesti ratsutaja Marii Parve oma hobusega Dior. Foto: Equineportraiture

Sel nädalavahetusel toimus Leedus, Audruvises ülebaltiline takistussõiduvõistlused Audruvis Indoor Champions Tour finaal, kus omavahel võtsid mõõtu ratsasportlased nii Lätist, Leedust kui Eestist. Võistluse Silver Tour tiitli võitis 14-aastane Eesti ratsutaja Marii Parve oma hobusega Dior.

“Emotsioone on raske kirjeldada ja panustanud oleme palju,” ütles Marii. “Meeleolu on kindlasti ülev!”

Teekond tippu algas sügisel, kui sai alguse kolmeetapiline Audruvis Indoor Champions Tour. Marii Parve osales seal hõbedasel ehk Silver Tour tasemel, kus ta punkte kogus.

Baltikumi tugevas konkurentsis saavutas Marii möödunud nädalalõpul toimunud finaalis esikoha. “Märkimisväärne on, et tegemist oli avatud arvestuse, mitte lastearvestusega,” oli Marii ema Kairi Parve karika üle uhke.

Indoors Champions Touril osales sportlasi mitte ainult Baltimaadest, vaid ka teistest riikidest, näiteks Norrast ja Ukrainast. Võisteldi neljas kategoorias: Diamond, Silver, Gold ja Bronze.

Baltikumi tugevas konkurentsis saavutas Marii Parve möödunud nädalalõpul toimunud finaalis esikoha.
Baltikumi tugevas konkurentsis saavutas Marii Parve möödunud nädalalõpul toimunud finaalis esikoha. Foto: Equineportraiture

Marii kireks on hobused olnud juba lapsepõlvest saadik ja Raplamaal Juurimaa tallis hakkas noor sportlane käima ratsutamas juba kuueaastaselt. “Tõsisemalt hakkas Marii tegelema takistussõiduga viis aastat tagasi, kui ta sai oma esimese poni,” meenutas ema, kes on püüdnud oma andeka lapse sporditeekonda igati toetada.

Kaks aastat tagasi tuli Marii ellu hobune Dior. “Tulemused näitavad, et Marii ja Diori koostöö sujub ja oleme õigel teel,” rõõmustab Kairi, et areng on olnud märkimisväärne.

Võistlustel on Marii Parve osalenud viimased paar aastat ning jõudnud tihti esikolmikusse. Ema Kairi tõdeb, et andeka sportlase toetamisel on kindlasti suurim väljakutse rahaline pool, lisaks on keeruline üksikvanemal leida töö kõrvalt aega, et sõita mitmeks päevaks hobuse ja lapsega võistlustele. “Aga nähes, kui suur on Marii tahe, kui väga ta soovib võita, julgeb võtta riske ja kuidas järjest tuleb ka tulemusi, siis oleme kolmekesi - Marii, Dior ja mina - kõik väga õnnelikud!”

Järgmiseks eesmärgiks on Mariil osaleda sel aastal erinevatel rahvusvahelistel võistlustel ja suvel Norras toimuvatel Põhjamaade meistrivõistlustel. “Marii sihid on kõrged ja tean, et võimekama hobusega on ta võimeline jõudma ka juunioride ja noorte tasemele,” kinnitas Kairi Parve. “Selle poole me tasapisi ka püüdleme.”

Marii Parve ratsakarjäär:

  • EMV 2022 pronks lasteklassis
  • Vaikla Takistussõit 2022 - laste-, juunioride-, noorte- ja seenioride SMV, lasteklassis kuldmedal.
  • Lisaks mitmeid auhinnalisi kohti avatud klassides nii Eestis kui Leedus toimunud võistlustel.
  • Rahvusvaheliste võistluste kogemuse sai eelmisel aastal CHI Pärnu 2022 võistlusel ja sügisel toimunud võistlusel Leedus Harmony Park'is.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles