Täna on maamaksu tasumise tähtaeg

maaelu.postimees.ee
Copy
Foto: Elmo Riig

Täna tuleb tasuda kuni 64-eurone maamaks, eile olid selleks ettemaksukontol vahendid olemas juba 84% inimestest.

Kokku tuleb maamaks tasuda 328 572 juriidilisel ja füüsilisel isikul kogusummas 59 miljonit eurot, mis laekub täies ulatuses kohaliku omavalitsuse eelarvesse. Oma maamaksu arvet saab vaadata e-MTAst.

Kui inimene jättis tuludeklaratsiooni täites osa tagastatavast summast maamaksu kohustuse katteks ettemaksukontole, siis arvestatakse maamaks sealt automaatselt.

Maksukohustuse automaatseks täitmiseks olid eilse seisuga vajalikud vahendid ettemaksukontol olemas 84% inimestest.

Maamaksust, mis ületab 64 eurot, tuleb tasuda 31. märtsiks vähemalt pool, kuid mitte vähem kui 64 eurot. Ülejäänud osa maamaksust on võimalik tasuda kuni 2. oktoobrini.

Eraisikutel, kellel on raskusi maamaksu tähtaegse tasumisega, soovitab MTA tekkinud kohustuse e-MTAs ajatada.

Taotluse esitamiseks tuleb e-MTAsse sisse logida ning valida menüüst Arvestus, seejärel Ajatamine ja Lisan uue taotluse. Täpsemad juhised ajatamise kohta.

  • Maamaksuteadetega seotud küsimustega palub MTA eraklientidel pöörduda MTA infotelefonile 880 0811 või e-postile eraklient@emta.ee ning äriklientidel infotelefonile 880 0812 või e-postile ariklient@emta.ee.
  • Maa maksustamise ja maksuvabastuste rakendamisega seotud küsimustega tuleb pöörduda maa asukohajärgse omavalitsuse poole.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles