Kuressaare kutsub loodusfestivalile

maaelu.postimees.ee
Copy
Kuressaare.
Kuressaare. Foto: Erakogu

13.-17. märtsini toimub Kuressaares loodusfestival. Esimest korda toimuva festivalil pakutakse huvilistele põnevaid loenguid ja võimalust avastusretkel osaleda.

Eesti Looduskaitse Selts (ELKS) koostöös Keskkonnaametiga kutsub kõiki rohelise mõttelaadiga ja keskkonnast hoolivaid inimesi loodusõhtute maratonile. Kolmel päeval oodatakse loodushuvilisi loodusõhtutele Keskkonnaameti saali, kus looduse aasta tegihad saavad kõigile huvilistele tuttavamaks. Eesti Orinitoloogiija Ühingust Margus Ots tutvustab aasta lindu auli,Ants Animägi RMK-st räägib aasta puu, hariliku männi hingeelust ja taimeökoloog Mari Lepik tutvustab oma ökoloogiatunnis kuidas õhusööjast taimed rohusööjaist kasu saavad.

„Eesmärk on inimeste tähelepanujuhtimine sellele, kui ilus ja roheline on meie Kuressaare. Tõstame meie kuressaarlaste keskkonnateadlikkust läbi linnipesakastide meisterdamise. Õpetame Kuressaare noortele lindude elupaikasid tundma ja kombeid märkama,” selgitas Keskonnaameti keskkonnahariduse spetsialist Mahe Metsalu, miks loodusfestival toimub just Kuressaares.

Kuressare lossipargis toimub teisipäeval avastusretk kevade äratundmiseks. „Linnapark on koht, kus loodus ja inimene saavad kokku. Vana pargi loodusväärtus on liigilise ja maastikulise mitmekesisuse näol elupaigakogum erinevatele organismidele. Kuressaare lossipargi elurikkus on suur, siin leiab lisaks puit - ja rohttaimedele haruldasi liike nii sammalde, samblike putukate, haudelindude kui ka käsitiivaliste hulgas," rääkis tunnustatud Kuressare lossipargi tundja ja loodusgiid Katrin Reinhold.

Kuressaare I loodusfestivali lõpetab meeldiv ood kaunitele kunstidele. Kuressaare muusikakooli kammersaalis toimub reedel kontsert „Tähediamandid”, kus ettekandele tuleb muusik Eva Mitreikina autorilooming „Juhan Liivi laulud”. Juhan Liivile on omane looduslähedus, minimalism ja sagedased kordused. Kontserdil saavad Mitreikina kõlamaastikud Kadi Trave pillide ja poognatega imelise kooskõla. Taustaks saab näha Eva Mitreikina pildistatud jäätunud loodust.

Kuressaares toimub lisaks eelpool mainututele veel liikumiseaasta auks laternamatk, elurikkuse poole pööratud „Pildijaht” ja palu muud põnevat. „Roheline mõttelaad, arusaam, et pärast meid ei tule veeuputus ja meie saame muuta maailma oma loodusega kooskõlas elamisega, see on see, mille pärast me seda festivali korraldame,” lisas festivali eestvedaja, ELKS Saaremaa osakonna eestvedaja Reet Viira.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles