Raiemaht riigimetsas väheneb

Maa Elu
Copy
RMK algne ettepanek uuendusraieks oli 10 250 hektarit.
RMK algne ettepanek uuendusraieks oli 10 250 hektarit. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Keskkonnaminister Madis Kallas allkirjastab määruse, millega vähendatakse riigimetsa uuendusraiete pindala järgneval viiel aastal 10 490 hektari pealt 9180 hektarile. RMK algne ettepanek uuendusraieks oli 10 250 hektarit.

Kõige rohkem puudutab riigimetsa 2023–2027 aasta uuendusraiete pindala vähenemine männikuid, vähemal määral kaske, haaba ja teisi puuliike. Üraskikahjust tingitud vajalike raiete maht lisandub planeeritavale 9180 hektarile.

Keskkonnaminister Madis Kallase sõnul on metsade majandamine olnud intensiivsem kui keskkond suudab taluda ja kõige kiirem viis olukorra parandamiseks on vähendada raiemahte riigimetsas. "Eesti mets ja loodus on juba piisavalt oodanud, et lõpuks raiemahte vähendataks. Metsade rikkus ei seisne ainult sealt saadavas puidus, vaid ka elurikkuses. Meie metsad on koduks vähemalt 20 000 liigile, kellega peab metsade majandamisel arvestama," ütles Kallas.

RMK juhatuse esimehel Mikk Marranil on hea meel, et on selgus riigimetsa järgmise viie aasta raiemahu osas. "Saame sellest tulenevalt nüüd oma töid täpsemalt planeerida," lausus Marran. "Samuti saavad täpsemalt oma plaane seada meie koostööpartnerid, sealhulgas puidu ostjad."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles