Põllumajandustehnika müüjad: aasta oli segaste aegade kiuste edukas

Eveliis Vaaks
, Maa Elu kaasautor
Copy
Kuigi aasta oli edukas, tekitasid müüjatele enim peavalu hinnatõus ja tarneraskused. Fotol Multiva kultivaator.

 
Kuigi aasta oli edukas, tekitasid müüjatele enim peavalu hinnatõus ja tarneraskused. Fotol Multiva kultivaator.  Foto: Argo Kukk

Põllumajandustehnika müüjad kinnitavad kui ühest suust, et hoolimata kõigest oli möödunud aasta väga edukas.

Peetri Talutehnika OÜ tegevjuhi Indrek Pungari sõnul on masinate müük igal aastal kasvanud, ka aastal 2022. Jätkuvalt on inimestel huvi soetada väiketraktoreid ja väiksemat sorti tehnikat. „Paljud on tagasi pöördunud maaelu juurde, toimetatakse moodsa ja efektiivse väiketehnikaga eelkõige oma ettevõtte või maakodu vajadusi arvestades,” ütles ta.

Ka Agri Partner OÜ tegevjuht Argo Kukk mainis, et möödunud aasta oli üle ootuste hea vaatamata segadust täis ajale. „Kui Ukraina sõda algas, valmistusin mõttes palju hullemaks,” tunnistas ta. Kuigi energiahinnad tõstsid tegevuskulu, keskendusid nad Kuke sõnul lihtsalt oma tööle ja andsid parima, mis antud situatsioonis võimalik.

Wihuri OÜ jaoks oli müügijuht Marek Peensalu sõnul aasta 2022 samuti väga edukas. Müügikäive kasvas tänu suuremale tarnitud traktorite ja kombainide arvule. Samuti müüdi rohkem eritehnikat, näiteks iseliikuvaid vaaluteisaldajaid, põllumajanduslikke veoautosid ja iseliikuvaid lägalaotajaid. Käibekasvus mängis suurt rolli ka kaupade kallinenud hind.

Ühe uue trendina täheldas Peensalu suurenenud nõudlust renditehnika järele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles