Bromeliin leevendab ka adsidoosi ehk happeliste ainete haiguslikku kuhjumist organismis. Aitab hoida happe ja leelise tasakaalu ning ravib allergiat, nahahaigusi, kõhukinnisust ja puhitust.
Ananass on looduslik joodiallikas, seega tõhus kilpnäärmeprobleemide korral.
Värske ananassi mahl alandab palavikku ja lahtistab röga. Ananass on looduslik joodiallikas, seega tõhus kilpnäärmeprobleemide korral. Samuti aitab ananass kaasa kollageeni moodustumisele ja haavade paranemisele.
Viljas olevast aminohappest trüptofaanist sünteesitakse organismis mõnuhormooni serotoniini, mis vähendab magusaisu ja annab hea tuju. Ameerika teadlased on avastanud, et regulaarselt ananassi süües võib täiskasvanud inimene tänu viljades sisalduvatele ainetele vähendada silmanägemise halvenemist kuni 36% võrra.
Tromboosi ja tursete korral soovitatakse iga päev juua üks klaas (200–250 ml) ananassimahla või süüa ära pool ananassivilja.
Pool ananassi katab 73% inimese päevasest mangaanivajadusest. See omakorda aitab noorte inimeste luudel paremini kasvada ja vanadel neid tugevdada.
Toitumisterapeut Sille Poola arvab pärast ananassidieediga tutvumist, et kergem söömine on igal juhul tervislik ja kui inimene saab dieedivabadel päevadel piisavalt toitaineid, tuleb paar puuviljapäeva nädalas ülekaalu korral kindlasti kasuks. Rangema dieedi valijale paneb Poola südamele, et hommikusöögist võivad siiski loobuda vaid need, kes end selleks piisavalt tugevana tunnevad. „Kui kaks päeva järjest puuviljatoidul olla, võivad juba tekkida detoksifikatsiooni- ehk puhastusnähud. Need võivad avalduda näiteks halva enesetundena,” hoiatab ta.
Kolmandal päeval soovitab Poola tavatoidu tarbimist alustada ettevaatlikult, süües väikeseid koguseid. „Kogust võiks tõsta aegamisi. Soola ei maksaks samuti kohe tarbida. Enne aedviljad, siis leib-pudrud, kõige lõpus liha-kala-muna,” jagab ta häid juhiseid. „Muidugi on oluline, mida süüakse dieedivabadel päevadel. Vajalikud rasvad peab igal juhul kätte saama!”
Ananass on kasulik üksnes värskelt ja värske mahlana. Kuumutatud mahlad ja konservid vajalikke ensüüme ei sisalda!