11 maantelõiku muutub ulukiõnnetuste osas turvalisemaks

maaelu.postimees.ee
Copy
Projekti “Ulukid teel” juhi Urmas Salmu sõnutsi annavad reflektorid ulukitele valgusvihu abil märku, et teed ei tohi ületada.
Projekti “Ulukid teel” juhi Urmas Salmu sõnutsi annavad reflektorid ulukitele valgusvihu abil märku, et teed ei tohi ületada. Foto: Urmas Luik

Eesti Jahimeeste Seltsi projekt “Ulukid teel” üha laineb ning tänavu valmib vähemalt 11 uut reflektoritega piiratud maanteelõiku üle Eesti.

Selle aasta lõpuni käib ka ulukireflektorite mõjuuuring, kuid tänu senistele headele tulemustele otsustas If Kindlustus, kes projekti toetab, rahastada täiendavat reflektoritega piiratud maanteelõikude rajamist. “Selline otsus sündis teadmistest, et on hulk maanteelõike, kus kohalikele jahimeestele on täpselt teada toimunud suurulukite ja sõidukite kokkupõrgete kohad, nende arv ja hukkunud ulukite liigid,” selgitas projektijuht Urmas Salmu seltsi kodulehe.

Reflektorid paigaldatakse Keila-Joa ümbrusesse, Jõhvi linnast väljuvale lõigule, Viljandi linna ümbruses kolmele lõigule, Pärnumaal Sindi ja Tori vahel samuti kolmele lõigule ning Pärnu-Rakvere maantee esikümne kilomeetritele.

Jaanuari jooksul piiratakse reflektoritega kõik planeeritud maanteelõigud, mida saab kokku 13,1 km ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles