Banaanikoortest leiab palju abi (1)

Toivo Niiberg
, Räpina aianduskooli õpetaja
Copy
Banaanikoor on näonahale hea.

 
Banaanikoor on näonahale hea.  Foto: Shutterstock

Kui banaan on söödud, tasub ka koortele rakendust leida. Anname selleks mõne vihje.

Soolatüügaste raviks. Pane tükk banaanikoort soolatüükale, jäta terveks ööks peale ja vaheta hommikul välja. Jätka seda nädala jooksul või kuni tüügas on kadunud.

Vistrike raviks. Hõõru nägu küpse banaanikoorega viis minutit järjest. Kõik, mis selle tagajärjel nahale jääb, jäta sinna nii kauaks kui võimalik ja pese maha jaheda veega. Võid seda protseduuri korrata kasvõi iga päev, kuni vistrikud on kadunud.

Haavade ja sinikate kiiremaks paranemiseks. Kaalium banaanikoores aitab paranemisele kaasa, kui sellega õrnalt haava hõõruda.

Pinnu eemaldamiseks. Kui pind on sügavale naha sisse läinud või sõrm umbes, aseta sellele kohale tükk banaanikoort ja jäta natukeseks mõjuma. Koores sisalduvad looduslikud ensüümid panevad pinnu liikuma, misjärel on seda kergem kätte saada.

Putukahammustuse leevendamiseks. Kui hõõrud sügelevat või putukahammustuse kohta banaanikoore sisemusega, sügelus kaob.

Hammaste valgendamiseks hõõru neid umbes kaks minutit banaanikoorega ja lase paar minutit mõjuda, et koores sisalduv mangaan, magneesium ja kaalium saaksid hambaemaili valgemaks muuta.

Banaanide naabruses lähevad tomatid kiiresti punaseks, aga seda tasub ka katsetada banaanikoortega. Pane need tomatitega ühte kilekotti ja hoia paar päeva toasoojas. Nii saad ka veidi maitsvamad ja banaanisemad tomatid. Eriti kehtib see kollaste tomatite, kollaste paprikate korral ja füüsalite kohta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles