Uusaastaöö laualt ei tohi puududa kala, raha ja magus

Tiiu Leis
, Maa Elu kaasautor
Copy
Thule Lee sõnutsi peavad esivanemad olema nii head ja väekad, et nende juurde tahetakse sõita.
Thule Lee sõnutsi peavad esivanemad olema nii head ja väekad, et nende juurde tahetakse sõita. Foto: Erakogu

Leesoja nõia Thule Lee jutu järgi ei kustutata uusaastaööl ühes toas tuld, sest arvatakse, et paha ei talu eredust. Ka ei tohi laualt puududa kala, raha ja magus. Uue aasta hommikul viiakse aga lauapealsed toidud maa peale ja ampsatakse tükk kala, et tervist oleks ja tarkus tuleks.

Kui oodatakse aga erilist aastat, peab esimesena vastu kõndima vastassoost inimene. Linnu lendamise nägemine hommikul toob vabadust.

Leia õige kaaslane

Esimese asjana peaks Lee jutu järgi läbi mõtlema, mida on sul suhtesse anda, kas teine mahub üldse sinu päeva. „Varu talle igas päevas konkreetne aeg, kaks tundi kindlasti, mille võid ka päeva peale ära jaotada. Paku talle teed või kohvi, vaata mõttes talle silma, küsi, kus ta leiad,” rääkis Lee.

Hea aeg paarilise ligimeelitamiseks on 8. jaanuari täiskuu õhtu pärast kella kaheksat. „Söö meega saia ja tunne, kas lubad oma kaaslase enda sisemusse, oma rõõmu ja mineviku juurde, salasoppidesse. Siis tantsi erilistes riietes, tajudes tema kohalolu ja õhtu lõppedes viska üks ilus eurone münt lumme, plaksuta viis korda käsi ja kanna 77 päeva kaasas väikest kotikest, kus sees armastuse seemed, mis sulle seda sümboliseerivad. Ära vaata raamatust, vaid pane need ise kokku: kaneel, kivikesed, suled, sõrmused, kiri, lõhn. Kui selle 77 päeva jooksul pole kaaslast leidnud, vaata uuesti üle oma ootused ja enda omadused. Äkki on midagi, mis seda takistab?” kõlasid teadjanaise õpetussõnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles