Toidul on iga päev kanda tähtis roll ja eriti hea on eelistada kodumaist toitu. Miks mitte kingikottigi kodumaist toodangut pista? Küsisime maaelu asjatundjatelt, milliseid kodumaiseid toiduavastusi nemad tänavu teinud on.
Rainer Vakra, Keskkonnaameti peadirektor
Tumeda šokolaadi fännidena on meil kapis pidevalt olemas Kalevi Suur Tõll ja Leiger. Esimene on metspähklitega ja teine mandlitega tume šokolaad. Annab energiat ja tõstab tuju – seega päästab tihti päeva.
Mulle meeldivad puhtad maitsed ja klassika. Kadarbiku porgandimahl on hea värske maitsega, tervislik ja sisaldab kasulikke nn päikesevitamiine, mida tuleb päikesevaesel ajal Eestis kindlasti tarbida. Mahladele pole lisatud säilitus- ega eraldi magusaineid. Nii et väga naturaalne ja mõnus. Eks ikka otsitakse uusi maitseid ja Kadarbiku porgandimahla on müügil ka segatuna õuna, astelpaju ja apelsiniga. Aga – minu jaoks ei ole uute maitsete leiutamine alati vajalik. Porgandimahl on kõige parem siis, kui ta on porgandimahl.
Leiburi rukkipala idandatud teradega – selle aasta parim pagaritoode on võitnud meie pere lemmikleiva tiitli. Seda sööme terve perega igal ajal, igas tujus ja igas asendis. Leib on mõnus nii juustuga, vorstiga, võiga, kurgiga, praetult, röstitult, aga ka lihtsalt niisama.
Nõmme turg, Mihkli Lihaäri kanašnitsel – Nõmme turg on minu koduturg ja käin seal võimalikult tihti. Lisaks kodumaiste köögiviljade, puuviljade-marjade ostmisele astun kindlasti läbi ka Mihkli Lihaärist. Meie lemmikuks on saanud kanašnitsel, mis kohapeal juba kenasti paneeritud, vaja vaid kodus pannile panna ja maitsev liharoog saab valmis.