Ülesöömine ja alkoholi tarbimine mõjutavad veresuhkrut, see võib hakata kõikuma. Alkohol suurendab insuliini sekretsiooni kehas, mis omakorda langetab veresuhkrut. Kui veresuhkur langeb liiga palju, võib tekkida hüpoglükeemia, mis väljendub segasusseisundi, peavalu, oksendamise, südamepekslemise, higistamise ja rasketel juhtudel teadvusekaotusena. Ent jätkem filosofeerimine ja mõelgem, mida ette võtta.
Enne söö toorsalatit
Üks võimalus on süüa enne põhisööki 100–200 g toorsalatit. Korralik toorsalat sisaldab peaaegu kõiki vajalikke vitamiine-mineraalaineid ja kõhtu täitvat, aga seedimatut tselluloosi ehk kiudainet. Enamik maailma toimibki nii. Ainult eestlased imestavad, miks serveeritakse salat enne praadi ja mitte koos praega.
On ka maitsetaimi, mis soodustavad seedimist ja vähendavad kõhugaase. Nendest esikohal on harilik köömen ja türgi mustköömen, samuti kõik vorstirohud: tüümian ehk liivatee, pune, majoraan, iisop ja aed-piparrohi. Troopilistest viljadest soodustavad seedimist ananass ja papaia.
Et kõik lemmikjõulutoidud liigseid kaloreid kartmata laual hoida, tasuks toidu serveerimisel jälgida taldrikureeglit. Pool taldrikut olgu kaetud värske salati või aurutatud köögiviljadega, veerand taldrikut energiarikaste süsivesikutega, nagu pruun riis, tatar, kinoa või täisterapasta, ning viimane veerand peaks jääma umbes peopesasuuruse liha- või kalatüki jaoks.
Tasub arvestada, et õige šašlõkk ja grilliks mõeldud liha valmib külmikus ja seda juba paar päeva enne pidu mõnes korralikus marinaadis: veiniäädikas, õlu, vein, jogurt. Kahjuks on eestlaste šašlõkk senini puuäädikasse uputatud siga omas mahlas, mis valmib mõne tunniga ja põleb särinaga. Pesemata-kasimata pannilt või grillilt, aga ka kõrvetatud lihalt on leitud peaaegu 140 vähki tekitavat ainet.