Haiguste perioodil tuldi küüslauku kasvataja juurde kohapealegi otsima

maaelu.postimees.ee
Copy
Rainer Soosaar.
Rainer Soosaar. Foto: Kristina Traks

Eesti oma sibul ja küüslauk on tarbijate seas aina enam hinda läinud, isegi kui selle hind on kallim kui sissetoodud mugulatel.

„Muutust on tunda ja eriti see koroonaaeg andis väga selge signaali, et tahetake osta kodumaist, kodumaisel on eelised,” ütles Kõlleste Garlic OÜ peremees Rainer Soosaar Maa Elu raadiosaatele antud kommentaaris.

Kuigi kodumaise sibula ja küüslaugu hind võib kõrgem olla, on Eestis kasvanud sibula ja küüslaugu kvaliteet kordades parem ja toodang väärtuslikum kui Hiinast sisse toodud mugulatel.

Kui praegusel haigusteperioodil pole seda niivõrd palju tunda, siis koroonaaja alguses kasvas nõudlus kodumaise küüslaugu ja sibula järgi hüppeliselt. „Helistati telefonidele, meili tuli tellimusi, inimesed tulid kohapeale, kas saaks küüslauku, kas või mingisugust,” meenutas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles