Hilissügisel kolib köögiviljaaed aknalauale

, köögiviljakasvataja
Copy
Petersell, rosmariin ja basiilik kasvavad piisavalt valgust saades hästi ka aknalaual.
Petersell, rosmariin ja basiilik kasvavad piisavalt valgust saades hästi ka aknalaual. Foto: Shutterstock

Kui soovite, et köögis kasvaksid talvisel ajal aknalaual maitsetaimed, on just nüüd õige aeg selle nimel tööle hakata. Kui külm veel ära võtnud pole, saab peenral kasvavatelt maitsetaimedelt head paljundusmaterjali.

Mõned mitmeaastased maitsetaimed kasvavad talvel aknalaual hästi. Selleks tuleb terava labidaga kaevata taimest tükike, juured ja varred kergelt tagasi lõigata. Näiteks talv läbi peenral rohetavad petersellitaimed võib istutada plastpotti ja kasvatada juba edasi aknalaual.

Taimede kasvatamiseks vali plastist pott, täida see maitsetaimedele sobiva kasvumullaga ja istuta taimeosad. Talvised hooldustööd on kastmine ja kui taimed on juurdunud, lisa kastmisveele maitsetaimedele sobivat väetist.

Taolisel viisil soovitan kasvatada aed­melissi ehk sidrunmelissi ­(Melissa officinalis), harilikku ­punet (Origanum vulgare), aed-liivateed (Thymus vulgaris).

Kui aias kasvab prantsuse estragonpuju, on vaja taim peenralt välja kaevata ja plastpotti istutada, juured ja varred tagasi lõigata ning talvel kasvatada aknalaual.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles