Armastatud pühadetoit on inimestele mitmeti väga kasulik

maaelu.postimees.ee
Copy
Verivorstid.
Verivorstid. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Tartu Ülikooli meditsiinilise biokeemia professor ja meditsiinidoktor Mihkel Zilmer ütleb huumoriga pooleks, et talle väga meeldib, et eestlased tegelevad pühadeperioodil üle kogu Eesti vabatahtliku ülesandega tõrjuda aneemiat.

Nimelt on pühadeperioodil poodidesse ja ka meie toidulauale jõudvad veretooted meie organismile väga kasulikud. Maa Elu raadiosaatele antud intervjuus sõnas Zilmer, et lihtsustatult võib öelda, et ilma rauata ei saa me toota sellist energiat, mida meil vaja on. Ka ravimite n-ö kahjutuks tegemise süsteemides on rauda vaja. «Nii et kui teil on raua defitsiit, ja paraku on see sage, siis on teil on nendes asjades probleemid. Ja ka ravimite kõrvalmõjude tõenäosus on suurem,» sõnas ta.

Veretooted sisaldavad heemset rauda, mis imendub organismis hästi. Eelistada võiks aga neid tooteid, mis on naturaalses sooles, sest ka neist saab ühendeid, mida muidu tuleks Zilmeri sõnul raha eest osta apteegist, näiteks glükoosamiini ja kontroitiinsulfaati. «Kui te jõuluajal sööte korraliku verivorsti, saate te imenduvat rauda, mida on õudsalt vaja, ja naturaalsest ümbrisest ühendeid, mida teil on ka vaja. Nii et ülimalt kasulik asi,» sõnas ta.

Kuula pikemalt saatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles