Kontsadel rappa? Saab ka nii

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Ilus laudtee lubaks metsas jalutada kasvõi kontsadel. Fotol RMK Valgesoo õpperada. 
 
Ilus laudtee lubaks metsas jalutada kasvõi kontsadel. Fotol RMK Valgesoo õpperada.   Foto: Arvo Meeks

Käes on see aeg aastast, mil enamik meist arvab, et parem on soojas toas istuda, mitte väljas jalgu märjaks teha ja nohu hankida.

Kindlasti on ses arvamises aastatega kogunenud tarkust, kuid vahel võiks end kasvõi üheks nädalavahetuse päevaks ekraanide eest lahti rebida ja loodusesse iseenda patareisid laadima minna. Isegi hilissügisel võib metsast kuhjaga positiivseid elamusi hankida. Loodetavasti annab meie tänane metsateemadest tulvil leht mõne inspireeriva idee.

Praegune märg aastaaeg pakub põnevust nii kogenud matkahundile kui arglikule avastajale. RMK matkaradade kaardilt leiab jõukohase raja igaüks, isegi ratastoolis liikuja. Lõppeva novembri ainukesel päikeselisel pühapäeval oli Soomaa rahvuspargi Riisa õpperajal rabamaastikku nautides liikvel hulk peresid ka mudilaste ja isegi lapsevankriga. Ilus laudtee lubaks seal jalutada kasvõi kontsadel. Algajale matkajale või muidu „mul ei ole kummikuid” vabandajale ideaalne võimalus rabalaugast oma silmaga kaeda.

Kindlasti pakub tõelise seikluse ise metsa jõulukuuse järele minek. Kui endal või heal tuttaval metsa pole, siis riigimetsast leiab ikka. Valid äpis sobiliku metsa, teed e-makse ja hakkadki enda kuusepuud valima. Tõsi, kaupluse eest saaks mugavamalt ja kui metsasõiduks kuluv kütus arvesse võtta, pole rahaline võit suur, kuid jõuluseiklust osta ei saa.

Kui aga tõesti toast välja ei saa, toob metsatunde koju looduskaamera. Nende ridade kirjutamise ajal Youtube’ist RMK hirvekaamera lehte avades askeldasid ekraanil hoopis seitse metssiga, kes lumes tuhnides söödakastist kukkunud porgandeid otsisid. Taamal puude vahel jälgis neid suurte sarvedega hirv, kes sammhaaval söödaplatsile lähenes. Ühel hetkel hirve kannatus katkes, ta tegi paar kiiret sammu ja sead lidusid metsa.

Nüüd kulus hirvel mõni minut veel, et uurida, kas olukord on piisavalt turvaline. Siis saigi ta kõhtu täitma minna. Peagi tuli talle seltsi porgandisõbrast rebane, kuid paraku olid metssead porgandid juba nahka pistnud ja rebane pidi mujale restorani minema. Hommikul kaamerapilti tagasi kerides sai kiirülevaate öisest aktiivset seltsielust sel söödaplatsil, isegi sarvi pandi kokku. Selgub, et boss polegi kõige suuremate sarvedega hirv.

Kas pole põnev tõsieluseriaal? Kes just jalgpallihullude sekka ei kuulu, siis praegu paremat ei leia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles